Friday, October 24, 2008

In cautarea lui Dadi


Am inceput sa il caut pe Dadi. Nu stiu cine este Dadi, cum arata, sau ce face. Stiu doar ca este mereu rostit de Matei: "Dadi! Dadi!" L-am cautat pe dupa pat, prin dulap si chiar si in masina de spalat. M-am uitat in parculet, in scara blocului si prin portbagaj. Dar daca nu stiu cum arata Dadi, nu am cum sa il gasesc orinde m-as uita. Asa ca m-am decis sa cer ajutor. Tatal de 28 de ani a cerut ajutorul fiului de 1 an: "Matei, unde este Dadi?" Si Matei a aratat undeva in spatele meu. Ma intorc si nu vad pe nimeni. Repet intrebarea... acelasi raspuns! M-am uitat in jurul meu si nu l-am vazut pe Dadi. Pana cand am observat ca Matei se uita in ochii mei si atunci revelatia a avut loc: Dadi sunt eu!

Rolurile pe care le joc in viata sunt diverse: sot, frate, fiu, coleg, verisor, prieten. Venirea lui Matei pe lume a mai adaugat un rol in lista pe care o aveam pana acum. El a numit acet rol Dadi. Mi se pare extraordinar faptul ca exista pe lume o fiinta care ma priveste ca si pe taticul lui. Ma obisnuisem sa fiu privit in celelalte ipostaze, dar aceea de "dadic" este una noua, plina de satisfactii, dar si de responsabilitati sentimentale, morale si financiare. Din toata lumea asta mare si lata, exista un piticut scump pentru care eu sunt tata. De aceea dimineata cand se trezeste, Matei striga din patutul din camera lui: "Dadi, adi!" - in traducere directa: "Dadi, haide!" Iar cand apar in camera lui, el rade cu gura pana la urechi si ma aplauda. Imi place sa fiu Dadi.

Indiferent daca voi ramane Dadi sau voi deveni Tati, Dadi va exista mereu, cel putin in mintea si sufletul meu si le voi povesti plin de mandrie nepotilor si stranepotilor ca odata am fost Dadi.

Semneaza Dadi.

2 comments:

Lili said...

Draga Calin,

Imi place tare mult blogul tau de "dadic".E foarte fain!
De fapt, esti primul tatic pe care-l cunosc, care povesteste asa duios aventurile cu strumful lui.
Esti un tatic foarte simpatic, meriti aplauze nu numai de la Matei :-)

Unknown said...

Multumesc, Lili!