Thursday, October 30, 2008

Supica de sambata

E sambata dimineata! Catrinel lucreaza azi, asa ca suntem acasa doar baieteii: Matei si cu mine. Anticipand cum Matei va cere pa-pa, ma pregatesc sa ii fac de mancare. L-am obisnuit pe Matei sa manance sanatos, fara sare, cu multe legume si vitamine. Deschid lada de legume din frigider si aleg: cel mai frumos morcov, trei pastai de fasole, o bucatica de conopida, o bucatica de broccoli, o radacina de patrunjel si un catel de usturoi. Curat fiecare radacina in parte sa nu ramana nici o pata si spal bine, chiar insistent, conopida si broccoli. Iau o bucatica de piept de pui si le pun pe toate la fiert. Imi si imaginez fata satisfacuta a lui Matei atunci cand va manca! Dupa ce incepe sa fiarba, supica umple casa de miros placut, iar caminul este plin de viata. Dupa ce fierb toate bine (pe parcurs ma asigur ca nu scade apa), pun zeama intr-un biberon, iar legumele si carnea le pasirez cu mixerul.

E o placere sa ii ofer supica lui Matei. Eu, care la capitolul gatit nu ma pricep, gasesc multa satisfactie in a-i oferi baietelului meu papa. Intr-o lume in care timpul nu iti ajunge, viata e o jungla si esti in permanenta fuga de la servici acasa, pentru mine sambata dimineata preparand supa lui Matei este timp de calitate (quality time). Zambetul lui smecher si plin de satisfactie atunci cand primeste de mancare este bucuria de sambata dimineata a unui tatic.

2 comments:

under the bridge said...

misto..scri foarte fain. te-am bagat la blogroll.

Anonymous said...

Caline BRAVO cu litere de tipar!
sa cresteti mari si sanatosi.
Geta