Friday, November 7, 2008

Am facut o fapta buna

cluj
Azi am facut o fapta buna. Am donat Liceului de nevazatori din Cluj o chitara. Am aflat ca ei isi doresc sa faca o formatie si au nevoie de o chitara. Multumirile Doamnei pedagog au fost pentru mine o rasplata cu varf si indesat.

De cand am devenit si eu tatic, parca sunt mult mai sensibil la diferitele nevoi sentimentale, financiare si materiale pe care le au copiii. Ma tot gandesc la diferenta de oportunitate care exista. Sunt diferente intre continente, tari, orase, familii. As introduce conceptul de la "jumatatea scarii", prin care ma refer la calea spre implinirea potentialului fiecaruia. Pentru ca unii copii se nasc in familii care le pot pune la dispozitie resursele materiale, acestia sunt deja la jumatatea scarii. Altii mai au mult de luptat pentru a ajunge acolo unde ei considera ca se cuvine sa fie.

Pe de alta parte cred ca in fiecare familie exista un ciclu asemeni imperiilor: la inceput familia este saraca si plina de neajunsuri. Copilul isi doreste sa isi depaseasca aceasta conditie si lupta toata viata pentru asta, ajungand sa le ofere propriilor copii o situatie mult mai buna. Dupa care, noua genereatie preia lupta si asa mai departe pana cand apare "fiul risipitor" care crede ca totul i se cuvine, iar atunci cand da de greutati, nu reuseste sa le depaseasca si risipeste tot ce au cladit cei dinaintea lui.

No comments: