Wednesday, November 5, 2008

Copilul din parinte

In fiecare dintre noi se ascunde un copil. Unii dintre noi il lasa sa iasa la iveala mai des, altii mai rar.

Prezenta lui Matei ma face intr-un fel sa imi retraiesc copilaria. Toate sarbatorile si micile evenimente ale vietii redevin evenimente mari prin prezenta copilului in familie. Incep sa cred din nou in Mos Craciun, senzatie pe care am uitat-o de mult dar care imi este asa de familiara si de draga.

Sambata trecuta ne-am bucurat si noi de o sarbatoare americana: Halloween. Sau altfel spus, un bal mascat in care fiecare poate sa viseze ce doreste sa fie si sa se imbrace cum se simte bine: comic, infricosator, colorat sau monocrom. Redevenim copii. Incepem sa ne gandim cu saptamani inainte cum se vor costuma Matei, mama si tata. Parintii in pana de idei pot incerca pe http://halloweencostumes4kids.com/ sau http://www.justkidcostumes.com/.

Pentru ca suntem mari fani ai Scotiei, in acest an Matei a fost costumat in jucator de rugby al echipei Scotiei, Mama in monstru din Loch Ness, iar Tata in scotian cu kilt. A fost o desfatare in familie, ne-am distrat copios cand l-am costumat pe Matei. Am fost asa de incantati, incat nu ne-am abtinut sa nu trecem si pe la bunici, sa il vada si ei pe nepotelul rugbist.

Matei aduce o cu totul alta savoare sarbatorilor iar aceasta energie ne face sa intinerim ca si parinti, in ciuda trecerii timpului. Plonjam din nou in acele vremuri ale copilariei noastre si pentru cateva momente redevenim inocenti si fara limite. Inca de acum stiu ca bradutul de Craciun pe care il vom decora in mai putin de doua luni va fi unul dintre cei mai frumosi braduti impodobiti din viata noastra.

Halloween 2007

Halloween 2008

2 comments:

Lucian Lirca said...

cat de mult se schimba un copil intr-un an.....sa va traiasca :)

Unknown said...

Scimbarea lui Matei de la o zi la alta imi aduce aminte cat de repede trece timpul.