Friday, November 21, 2008

Muzica generatiilor


Mi-a trimis un coleg de servici urmatorul mesaj pe e-mail:
Site pt niste mel mai vechi:
http://www.nickelback.com/ - la videos is alea faine
Albumul nou:
http://music.aol.com/new-releases-full-cds/#/4 -is faine mai ales 8,4,10,3
Claudiu


E vorba de muzica lui Nickelback. Imi place. Stiam de Nickelback. Mi se pare sa seamana cu Bon Jovi. Ma intreb ce muzica ii va placea lui Matei? Diferenta dintre generatii sigur isi va pune amprenta. Muzica generatiei mele (Guns, Metallica, Nirvana, Bon Jovi, Fugees, Ace of Base, etc) parea zgomotoasa pentru generatia parintilor nostri. Oare mie imi va placea muzica generatiei lui Matei? Nu stiu, dar sper ca acest curent manelist sa se faca nevazut cat de curand. Desi parca imi e greu sa cred ca va disparea asa usor un gen de muzica pe care il aud in taxiuri, decapotabile, nunti, sau grupuri de adolescenti ascultand la difuzorul telefonului mobil.

Pana una alta, Matei a invatat sa isi puna muzica, sa scoata si sa introduca CD-ul in CD player. Azi dimineata a pornit radioul! Era muzica celor de la Radio Zu. Noi preferam sa ii punem sa asculte CD-urile cu cantecele in engleza pentru copii, pe care le-a primit de la bunica lui. Seara adoarme pe muzica Mozart pentru copii. Asa s-a obisnuit din primele zile de cand l-am adus de la maternitate sa adoarma pe un fundal sonor placut de muzica instrumentala.

Mi-ar placea ca Matei sa stie sa cante la un instrument. Orice, si nu neaparat foarte bine, ci cat sa aiba o cultura muzicala a notelor si sa isi dezvolte urechea muzicala. Sper sa nu devin si eu unul din acei parinti care isi doreste ca juniorul sa stie sa cante la cel putin 2 instrumente, sa stie cel putin 3 limbi si sa practice la perfectie 2 sporturi. Ne vom stradui sa fim cat mai sensibili la pasiunile pe care le are si sa il sustinem in dezvoltarea inclinatiilor pe care le are.

No comments: