Sunday, November 16, 2008

Sfantul Matei


E duminica seara, 16 noiembrie. Adica Sfantul Matei.

Matei este un nume foarte popular. Cred ca atunci cand va creste mare, jumatate din baieteii din clasa se vor numi Matei. Asta pentru ca cealalta jumatate se vor numi Luca.

Oricati de Matei ar fi, al nostru este unic. Este ca un ingeras care si-a dat jos aripile si a poposit la noi. Are privirea inocenta, pura, de copil care priveste lumea fara sa se gandeasca la intrigi, politica, presedintele Americii sau criza financiara. Toate aceste ganduri din mintea adultilor nu il privesc deloc pe Matei. El se bucura de viata si isi doreste sa creasca si sa devina om mare. Mi se pare paradoxal cum copiii isi doresc sa devina adulti, iar adultii isi doresc sa fie din nou copii. Tin minte ca atunci cand eram mic, imi doream sa fiu mare, sa nu am teme de facut si dupa ce ma intorc de la servici sa pot sa fac ce vreau eu: sa ma plimb, sa alerg, sa citesc, sa ma joc cu prietenii. Iar acum, ca si adult, mi-e dor de vremurile acelea in care nu aveam nici o grija, iar vacanta de vara de trei luni parea o vesnicie. Atunci cand esti copil timpul parca sta in loc. Am retinut o vorba pe care un bunic mi-a spus-o, citand-o pe nepotica lui: "Bunicule, de ce dintotdeauna copiii sunt copii, iar adultii sunt adulti?" Mi-ar placea sa pot sa zic si eu asa!

Matei este consolarea faptului ca desi timpul trece, eu devin un tatic cu un baietel din ce in ce mai mare. De Sfantul Matei, ii urez baietelului meu multa sanatate si bucurii in viata. La Multi Ani, Matei!

No comments: