Sunday, December 21, 2008

Fara caciula pe cap si fara chiloti pe sub kilt

Inainte de pleca in Scotia, mi-am luat un carnetel. Ca un adevarat blogger, mi-am propus sa am in permanenta la mine ceva pe ce sa imi pot nota ideile. Imi propusesem sa fac o paralela intre cum vad eu ca sunt crescuti si educati copiii din Romania in comparatie cu cei din Scotia. Pentru ca nu am interactionat cu multi oameni care sa aiba copii mici, nu am avut multe oportunitati in care sa fac astfel de comparatii.

Totusi un lucru l-am observat si mi-a sarit in ochi chiar de mai multe ori: desi erau afara in jur de 3 pana pe la 5 grade Celsius, multi copii erau purtati cu capul gol. Culmea era ca parintii aveau caciuli, dar copii nu. Si cand zic copii, ma refer inclusiv la bebelusi de 3-4 luni. Am vrut sa fac poze, dar m-am gandit ca poate imi ia careva camera si imi da un bobarnac.

Cert este ca strainii sunt mult mai libertini in ceea ce priveste cat de mult ii "cocolosesc" pe copiii lor. O prietena din America mi-a povestit ca se plimba prin Cluj impreuna cu unul din baieteii ei si a fost abordata de catre o batrana care a inceput sa protesteze ca baietelul era prea sumar imbracat.

O alta parte a corpului pe care adevaratii scotieni o poarta descoperita, este cea... de sub kilt. La nunta la care am fost sambata trecuta imbracat cu kilt, o batranica de vreo 80 de ani, a venit la mine si intrebadu-ma daca sunt "scotian adevarat", a incercat sa imi ridice "fusta" cu bastonul ei. La care eu am sarit ca din arc. Pentru ca nu aveam caciula.

2 comments:

Getix said...

ei, ei, al naibi batranica...vezi ale noastre bunicute sunt mai pudice ;)

Unknown said...

Asa e, Geta. Ei stiu sa imbatraneasca mai bine decat noi. Sa vezi cum danseaza la varste de 70-80 de ani...