Sunday, December 28, 2008

Magia Craciunului

Dupa ce s-a risipit pentru mine mitul lui Mos Craciun, dar mai ales in ultima vreme, aceasta sarbatoare a devenit un prilej excelent de a ma revedea cu prietenii, de a ma bucura de belsugul meselor de Craciun. Nu mi-am dat seama, insa, de faptul ca disparuse treptat ceva... disparuse Magia Craciunului. Senzatia aceea din reclama la Coca-Cola.

Matei mi-a redat aceasta magie prin prezenta lui alaturi de bradut. Cand il vad cat de tare se bucura sa vada bradul, luminitele, stelutele din geamurile vecinilor, redevin si eu copilul de alta data, care se bucura de tot ceea ce vede, pur si simplu. Fara sa stii cat costa, fara sa stii daca unele aranjamente sunt kitschioase. Sa le iei pe toate drept minuni ale sarbatorii de Craciun.

Sper sa reusesc sa il fac pe Matei sa creada cat mai mult in aceasta sarbatoare si mai ales in existenta lui Mos Craciun. Fata de vremurile cand eram noi copii, va fi mult mai greu deoarece peste tot e plin de mosi. Ba chiar si de craciunite imbracate sumar prin tot felul de magazine. Oricum, mosul cel autentic este unul singur!

No comments: