Saturday, December 6, 2008

Mos Nicolae

Mos Nicolae exista! L-am urmarit toata noaptea din 5 pe 6, dar nu am reusit sa il prind. M-am asigurat ca bateriile de la aparatul foto sunt incarcate, astfel incat sa il pot poza si sa ma pot lauda la lume ca l-am pozat pe Mos Nicolae. Am vrut sa fiu primul om din lume care are poza cu Mosul!
Mos Nicolae exista pentru ca vreau eu sa existe. El exista pentru ca eu cred in el. In lumea aceasta a materialului am ajuns sa credem doar ceea ce putem vedea, auzi, atinge, mirosi, gusta. Dar Mos Nicolae e dincolo de simturi. Cand mi-am dat seama de acest lucru, am oprit aparatul foto si l-am pus la loc in husa. Abia atunci l-am perceput pe Mos Nicolae. El este un batranel, cu barba mare si carunta, si vegheaza copiii pe tot parcursul anului. Incepand cu septembrie 2007, un nou copilas a fost adaugat pe lista mosului. Exact, este vorba chiar de Matei! Mos Nicolae a observat ca Matei este un copilas cuminte care ii ajuta pe parinti sa... stearga praful in dulap!

Mos Nicolae stie ca Matei este un copilas care asculta de parintii lui si care mananca tot din farfurie. Stie pentru ca este alaturi de el de fiecare data cand papa. Iar Matei nu este mofturos, el mananca tot ce ii se gateste.

Mos Nicolae stie ca Matei doarme toata noaptea, in patutul din camera lui, inca de la 3 luni. Asta a aflat-o de la Mos Ene. Atata vreme cat mami, tati si Matei cred Mos Nicolae exista, atunci el exista. Secretul este sa nu il cauti cu aparatul de fotografiat, asa cum era tentat tati sa faca. Pe Mos Nicolae il afli atunci cand il cauti cu sufletul de copil care crede in miracole, in faptul ca cineva ne vegheaza, ne doreste binele si ne aduce cadouri negresit in fiecare iarna. Asa se face ca Matei a primit o carte cu culori si animale.


No comments: