Monday, January 5, 2009

Manute pe geam

Scriam intr-un articol precedent din Octombrie (intitulat Puterile miraculoase ale unui copil) despre modificarile pe care le aduce prezenta lui Matei in apartamentul nostru. Atunci cand intri intr-o casa in care exista un copil, aproape inevitabil iti dai seama de prezenta lui acolo. In fiecare incapere este cel putin un obiect care sa semnaleze prezenta copilului: o jucarie, o carte, un biberon, etc.

La noi in casa, nu e nevoie sa gasesti nici un obiect prezent in incaperi. E suficient sa te uiti pe fiecare geam, care are urme de manute ca si cum un pitic si-ar fi propus sa marcheze cu cea mai mare constinciozitate fiecare fereastra. La o zi dupa spalarea tuturor geamurilor, ele erau deja marcate de prezenta "piticului".

Imi este drag sa privesc amprentele lui Matei. La fel cum imi place ca seara sa adun jucariile ramase in urma lui si sa ma gandesc la baietelul care ca o tornada le muta pe toate din stanga in dreapta si invers. Imi este drag sa privesc toate obiectele mici care sunt destinate utilizarii cresterii copilului: buretei de baie, biberoane, papucei micuti la intrare, hainute de 50 cm, lingurite, etc. E senzatia placuta ca in preajma este un sufletel care nu rateaza nici o ocazie sa isi lase amprenta prezentei lui peste tot, pe geamuri, dar mai ales in sufletele noastre de parinti.

No comments: