Monday, January 26, 2009

Matei stie de bebe!

Povesteam cu cineva vinerea care tocmai a trecut (23.01) si mi-a spus destul de sigura pe ea (pentru ca a fost o ea): "Sa nu crezi ca Matei nu stie ca mai asteptati un bebe!" M-am gandit ca e posibil ca Matei sa fi perceput ceva, cel putin din faptul ca mama nu il mai ia in brate, sau ca eu ma ocup de el majoritatea timpului (in weekenduri si cand nu sunt la servici).

Se pare ca persoana respectiva a avut dreptate. Azi a fost o faza interesanta care ne-a lasat cu gurile cascate. Noi il intrebam pe Matei una alta, unde e nasul, unde e gura, etc. Azi l-am intrebat la un moment dat: "Unde e bebe?" Iar el a aratat catre burtica mamicii. Faza la care eu m-am uitat la Catrinel si din privirea ei am inteles ca era la fel de surprinsa. Asa ca m-am interesat daca nu cumva ea ii spusese explicit lui Matei unde este bebe. La care Catrinel mi-a spus ca nu. Altfel spus, copilasul nostru de un an si patru luni stie ca in burtica mamei lui este un bebe. Probabil ca ingerasul lui pazitor i-a soptit acest lucru. Oricum, mirarea noastra a fost mare si consider ca e interesant sa impartasesc cu cititorii blogului acest lucru.

2 comments:

Dili said...

Dac-ai sti cat de natural li se pare tot ce e legat de un nou bebe ai fi uimit asa cum am fost si eu. Fata mea avea 3 ani jumate cand i s-a nascut fratiorul, dar a trait perioada graviditatii ca pe ceva atat de frumos si "de la sine" incat mereu se joaca de-a asta.
Avem tendinta de a subestima mult copiii,cand de fapt eisti adevarul lor frumos. Si bebe il simte pe cel mare, intr-un mod inexplicabil, si inainte si dupa ce se naste. E foarte frumos.
Felicitari pentru amandoua minunile!!!!!

Unknown said...

Multumesc de mesaj Dilimache, si te felicit si eu pentru minunile tale. Suntem norocosi ca traim astfel de senzatii. In viata asta scurta, tot perpetuarea speciei iti aduce cele mai mari satisfactii.