Friday, January 9, 2009

Vin fiert

Ieri a fost pe la mine Tudor, un coleg de liceu (care acum are afacerea proprie http://www.grafol.ro/ ). A fost o seara in trei: eu, Tudor si Matei. Mateiasul a fost foarte incantat sa stea cu “baietii” si s-a cerut sa il punem in scaunel sa stea cu noi la o poveste. Noi cu vinul fiert, el cu lapticul.

Asa dupa cum spuneam mai sus, am decis sa imi servesc colegul cu vin fiert. Am desfacut o butelie si am pornit aragazul. Pentru ca flacara era prea mare, cand vinul a dat in clocot, a iesit din oala, iar aburii de alcool s-au aprins si au facut o flama mare cateva secunde. Fara sa ma panichez, am stins repede focul la aragaz si flacara a disparut repede. Cand ma uit langa mine: Matei era fascinat spectacolul pe care i l-am oferit… fara sa vreau. Privirea lui incremenita, m-a facut sa ma simt ca si taticii aceia din pozele care circula pe internet, in care indemanarea de tata lasa de dorit, asa ca micutii sunt plini de frisca, cu hainutele puse invers sau cu un papuc de o culoare intr-un picior si de alta culoare in celalalt picior.

L-am intrebat pe Matei, folosind un ton conspirativ: Asa-i ca nu o sa ma zici lu’ mami? La care Matei: ping, ping – a clipit de doua ori. Eu, expert in limbajul trupului, i-am interpretat pe data clipitul: Aha, daca iti dau un pic de iaurt, mami nu va afla de isprava lui tati. La care Matei, din nou: ping, ping – a clipit de doua ori. Am interpretat din nou clipitul ca pe o aprobare masculina tacita, si l-am rasplatit pe Matei cu cateva lingurite de iaurt care i-au facut multa placere. Asa m-am asigurat ca mami nu va afla despre vinul flambat pregatit de tati. Astfel legatura tata-fiu s-a mai cimentat cu doar cateva lingurite de iaurt si o flacara de 30 cm.

2 comments:

oana said...

puterile miraculoase ale iaurtului :))))))))))))))))

Unknown said...

Asa e. Nici nu stiam la cat de multe foloseste iaurtul.