Tuesday, February 17, 2009

Baietel sau fetita?

Catrinel intreaba timid:
- Poate veni si sotul?
Domnisoara imbracata in alb ii raspunde:
- Sigur, imediat.
Dupa care se intoarce catre mine si imi spune:
- Va rog frumos sa asteptati aici!
Ma asez pe cel mai apropiat scaun de langa usa cabinetului. Catrinel intra. Ma intreb in sinea mea de ce nu ma primeste de la bun inceput. Dar ma consolez singur ca urmeaza sa intru si sa aflu deznodamantul pe care il cam simteam de ceva vreme. Ca sa fac sa treaca timpul, scot iPod-ul si incep sa ma joc ceva banal. Creierul are astfel motiv sa nu gandeasca altceva decat ceea ce ii propunea jocul.
- Poftiti, va rog! imi spuse blonda in costum alb. Intru in incapere si mi se indica scaunul pe care sa stau.
-Priviti acolo, mi se spune. Ma uit pe un ecran plat la embrionul alb negru. Ii vad coloana vertebrala, coastele. Trag cu ochiul catre doamna doctor. "Placuta la chip. O fi parfumul ei mireasma asta care umple incaperea? De ce are jaluzelele trase? Sa vada mai bine ecracul scannerului?"Catrinel, intinsa pe masa, soarbe fiecare pixel al ecranului, la fel ca si mine. Deznodamantul vine pe un ton blajin:
- Se pare ca e baietel. Si celalat copil pe care il aveti e baiat, asa-i? zise doamna doctor pe un ton comercial specific clinicilor particulare.
In sinea mea ma gandeam: "Se pare ca e baietel? Cum adica se pare? Vreau ceva mai cert decat banalul se pare! Oare de ce zice doamna doctor asa? Sa isi acopere afirmatiile? E prea riscant pentru cariera ei sa zica ferm: E baiat? Eu vreau certitudini! Sa zica, sa imi dea in scris si sa si semneze!"
Ma holbez pe ecran ca un copil care vede o felie mare de prajitura. Incerc sa nu scap nici un detaliu. Parca timpul s-a oprit in loc.Tic Tac Stop! Sunt doar eu cu ecranul. Incerc fara succes sa vad pe ecran date precum varsta sarcinii sau dimensiunile fatului. Revin la realitate cand doamna doctor ne spune:
-Aici puteti vedea cum tine pumnii stransi, unul pe langa ureche iar unul mai pe spate. Dupa cateva secunde adauga:
- E destul de evident ca e baiat.
In sfarsit aud cuvinte mai categorice! Cuvantul "evident" alaturi de "baiat" in aceeasi propozitie. Mi-e clar ca mai am un baietel. "Sa vina in pace si sanatos, ma gandesc".

Asa am aflat ca va fi baiat!

2 comments:

Dili said...

HEI FELICITAAAAAAAAAAARI! Hihi, ma bucur mult pentru voi si mai ales pentru Matei, ce partener de joaca si coleg de camera va avea, iar pe voi cate nazbatii va asteapta sa le gestionati :-))).... Sa fie sanatosi si sa creasca mare-mare, iar mami viteaza!

Anonymous said...

Felicitari si sa fie sanatos si el si mamica lui! Sa inteleg printre randuri o foarte mica dezamagire ca nu e fetita?