Tuesday, February 10, 2009

5 motive pentru care bloggingul ma ajuta sa fiu un tatic mai bun

Mi-am dat seama ca activitatea de blogging ma face sa fiu un tatic mai bun. Sunt cateva motive care ma determina sa afirm acest lucru si m-am gandit sa le insir chiar pe blogul pe care il consider "de vina" pentru aceasta situatie:

  1. Angajamente pe care le fac in mod public. O parte din articolele mele sunt promisiuni legate de ceea ce voi face in relatia cu copiii mei (Proiectul dezvoltarea, Nu McDonald's, Jucarie sau emotie?, etc.). E drept ca cea mai adevarata promisiune pe care o fac este fata de mine ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a le fi bine copiilor mei si familiei mele. Dar atunci cand aduci aceasta promisiune in spatiul public (si trebuie sa recunosc ca e nevoie de un pic de curaj pentru asta) ea devine cu atat mai puternica. E ca si atunci cand iti cumperi un aparat de gimnastica acasa, care dupa doua luni ajunge sa adune praful intr-un colt. Pe cand daca iti faci un abonament la sala, esti mai dedicat si te vei tine mai mult de promisiunea de a face miscare.
  2. "Verblizez" idei si concluzii de tatic. Sunt multe idei care iti trec prin minte atunci cand esti tatic. De la grijile de dinaintea nasterii pana la fiecare pas in dezvoltarea micutului. Atunci cand iti propui sa asterni aceste idei si sa le transmiti celorlalti, gandurile trebuie puse in ordine, multe sentimente sau trairi de parinte constientizate.
  3. Aflu materiale sau idei noi de pe alte bloguri sau siteuri. E drept ca internetul trebuie tratat foarte critic, in sensul ca se scriu multe si nu neaparat sunt adevarate sau utile. Mai ales de cand oricine poate avea un blog (inclusiv eu), oricine poate spune ce vrea. Totusi sunt si multe lucruri, idei, solutii care sunt valabile. Activitatea de blogger presupune si navigarea pe alte bolguri, siteuri, forumuri unde se vehiculeaza idei care te preocupa. Astfel intri in contact cu pareri si opinii ale altor parinti, doctori, specialisti.
  4. Avand in vedere ca ideile mele pot fi citite de oricine pe blog, primesc feedback si raspuns de la cititori. Astfel ajung sa invat de la cititorii blogului meu care pana acum s-au dovedit a fi inteligenti, pozitivi si plini de idei constructive. Vreau astfel sa le multumesc tuturor celor care imi dau mesaje sau comentarii la articolele mele. Este excelenta senzatia pe care o traiesti de fiecare data cand primesti un comentariu, pentru ca e dovada ca mesajul tau nu ajunge in eter, ci este citit de cineva la capatul celalalt al internetului.
  5. Nu in ultimul rand, copiii mei vor avea posibilitatea de a citi gandurile mele de tatic la inceput de drum in aceasta aventura care mi-a schimbat viata intr-un mod in care nu ma asteptam, dar care imi place la nebunie. Asa dupa cum zic si in descrierea din titlul blogului, mi-am propus sa tin un jurnal de tatic

4 comments:

Dili said...

Ce n-as fi dat sa am acces la ceea ce spui in pct.5... cred ca va fi senzational pentru pitici sa citeasca despre ei. Observ cu ce interes si bucurie se uita un copilas de 4 ani la filmulete de la cateva ore cu el, si nu pot decat sa ma gandesc cum va citi, cu propriul copil in brate, pe un forum despre cum era lumea "pe vremuri" prin ochii mamei lui.

Unknown said...

Niciodata nu e prea tarziu sa incepi as scrii. Eu mi-am propus sa fac acest jurnal inca de cand s-a nascut Matei. Dar nici la 4 ani nu e prea tarziu.

Dili said...

Am scris deja pe un forum, de cand s-a nascut cea mare, si acum rad cand citesc cat de important mi se parea fiecare sughit, privire, pas. Dar imi dau apoi seama, chiar erau importante. Si ma pune sa-i povestesc despre ele. Sper sa am timp sa fac la fel si cu cel mic :-)

Unknown said...

Lumea zice ca la al doilea copil parintii sunt mult mai "relaxati".Imi povestea o americanca mama a 5 baieti ca si-a propus sa adune cate un album de poze pentru fiecare dintre baieti. Asa a constatat ca avea foarte putine poze cu mezinul. Si punctul culminant a fost atunci cand baiatul i-a spus ca pozele din albumul lui nu sunt cu el, ci cu fratii lui. Hahaha.