Tuesday, February 24, 2009

Comunicare in familie

Mi-a placut aceasta poza! De fapt este impropriu spus ca imi place. Imi place ideea acestei poze, dar nu imi place faptul ca ea ilustreaza o izolare, sau lipsa de comunicare intre parinti si copil. Copilul traieste pe o insula creatie proprie, in timp ce parintii se delecteaza cu o exceleta emisiune de TV. Parintii sunt fericiti pentru ca oceanul care ii desparte de copilul lor le ofera linistea si ragazul de a urmari o emisiune hipnotica transmisa la tembelizor. Mai sunt si multi parinti care isi cumpara linistea prin faptul ca il plaseaza pe copil in fata unui spectacol de desene animate, care le cumpara lor timp.


Din pacate acest gen de ocean este tot mai prezent in viata familiilor zilelor noastre. Eu ma voi stradui sa nu fie cazul, in relatia mea cu Matei.

3 comments:

Dili said...

Iti doresc pricepere multa pt a evita asta, din pacate cam asta e situatia in multe familii... Ne trebuie rabdare si concesii multe, dar daca vom avea in minte aceasta imagine sigur vom reusi. Eu iti multumesc ca ai postat-o fiindca sigur ma va ajuta sa-mi fac timp de joaca sau povesti amanand un spalat de vase sau o ordine..

Unknown said...

Cred ca problema nu este atunci cand speli vase sau faci ceva prin casa, pentru ca atunci poti sa ii implici si lor le face placere. Problema este atunci cand ii ignori si nu desfasori activitati impreuna.

Dili said...

Corect... mai ales ca fii-mea e la varsta cand fiecare prajitura facuta impreuna e o super-aventura... Da' sa vezi cum e cand ai doi si fiecare vrea altceva ce iscusinta de maestru-ti trebe' sa te-mparti intre ei si treburi :-)