Thursday, February 19, 2009

Cu 10 pasi mai fericit

Am mai abordat subiectul fericirii si in alt articol al blogului. Revin azi cu aceasta tema, pentru ca este ceva ce ma preocupa. Vreau sa fiu fericit si stiu sa fiu fericit!

Sunt multe lucruri care imi plac in legatura cu America. Am ajuns sa imi placa majoritatea dintre ele pentru ca am avut ocazia sa locuiesc 8 luni in New York, acum 6 ani (vai cum trece timpul!) La fel de bine sunt si multe lucruri care nu imi plac in legatura cu America. Sau mai corect zis cu faptul ca avem tendinta sa importam sarbatori precum Valentine's Day sau Halloween. Totusi exista o sarbatoare care gasesc ca are de-a face cu fericirea si cu multumirea. Este vorba de Thanks Giving (Ziua Recunostintei). Aceasta ocazie le propune americanilor sa se gandeasca la lucrurile bune din viata lor si sa fie recunoscatori. Cati dintre noi facem acest lucru? De cate ori in viata ne concentram pe lucrurile pozitive care ni se intampla? Si sa fim recunoscatori cui vrem noi (Dumnezeu, familia, vecinul de la 4, femeia de servici) pentru lucrurile bune care ni se intampla si care consideram ca ni se cuvin pur si simplu. Gandidu-ma la o lista cu 10 astfel de lucruri, am constatat ca am de ce sa fiu recunoscator, fericit. Scriind, citind si recitind lista m-am simtit tot mai incantat si mai multumit. Iat-o:

1. Sunt sanatos
2. Am o familie compusa din: Catrinel, Matei si un baietel pe drum
3. Familia mea e sanatoasa
4. Familia din care provin (sora si parintii) sunt bine, sanatosi
5. Avem unde sta
6. Avem o Dacia Logan
7. Locuim intr-un oras frumos, cu foarte multe oportunitati
8. In Romania este pace
9. Pana la varsta de 29 de ani am vazut mai mult de 10 tari de pe 3 continente
10. Am o slujba

Si lista poate sa continue! Lista ta care este? Ai curajul sa o impartasesti in primul rand cu tine si apoi cu cei din jur?

6 comments:

Irina said...

imi place ideea, ia sa fac si eu o lista :)

adriana said...

Ce linistitor este acest sentiment ...tot fericirea m-a facut si pe mine(cu o zi inaintea ta) sa scriu desprea ea...sunt lucruri simple dar care daca mi-ar lipsi m-ar face foarte nefericita...te invit sa le citesti aici http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/02/un-alt-fel-de-curriculum-vitae.html

Unknown said...

@irina: vei vedea ca te simti bine atunci cand intocmesti aceasta lista. Plus ca nu zice nimeni ca trebuie sa te opresti la 10 elemente, pot fi si 100 sau 1375.

Unknown said...

@adriana: ti-am citit blogul si ti-am lasat si un comentariu.

kiddo said...

misto ideea, o sa fac si eu lista

Unknown said...

Am vazut ca si Irina si Puiu au publicat pe blogurile lor lista de 10 aspecte ale vietii care ne fac fericiti si pentru care trebuie sa fim recunoscatori. Ma bucur tare mult ca aceasta idee a prins.