Thursday, February 12, 2009

Lumea unui tatic

Am fost provocat la un moment dat printr-un comentariu al unuia dintre cititorii fideli ai blogului sa scriu despre cum vedem noi (ca parinti) lumea, cu minunea de Matei langa noi. Acest articol i-l dedic lui Mircy.

Voi incepe sa scriu despre cum arata lumea mea dupa ce il punem pe Matei la culcare. Peste tot pe unde ma invart in casa urmele copilasului sunt prezente si imi fac cu ochiul. Imi place sa ma uit in baie la jucariile lui cu care se distreaza atunci cand il spalam. Rata, porcusorii, pestii. Toate stau foarte cuminti si il asteapta pe baietelul care iubeste sa se j0ace cu ele. La noi in dormitor adun ultimele jucarii ramase in urma micutei tornade care in timpul zilei face kilometri intregi prin casa. De regula ramane neadunat setul cu masina si pista cu pod primite de la nasul lui de Craciun. Aceasta este una din jucariile preferate ale lui Matei si le scoate si le pune la loc in cutie de cateva ori pe zi.

Mi se intampla uneori noaptea sa ma invart in pat si sa aud: "squick". Buimac de somn, ma uit si este pinguinul lui Matei. Il iau si il arunc in lada cu jucarii, moment in care gasesc si polonicul de teflon, pe vremuri unealta de bucatarie, acum jucarie de vaza a baietelului.

Acasa la ambele cupluri de bunici exista obiecte care vestesc prezenta unui nepotel in zona. De la poze expuse peste tot, la scaunul inalt de la Ikea cu care a fost dotat fiecare cuplu de bunici pentru ca nepotelul lor scump sa poate sa manance cuminte si frumos. Tin minte ca atunci cand am fost la ai mei in carantina, mi-a facut placere sa ma uit la coltul in care sta scaunelul lui Matei cu jucariile, asteptand alaturi de bunici ziua de duminica.

Mi-e drag sa ma uit la toate acestea. Mi-e drag sa ma uit la manute pe geam. Toate aceste elemente nu existau in viata mea inainte de Matei, dar zambetele si dragostea pe care le aduce in casa prezenta copilului ma fac sa ma simt fericit. Copiii aduc multa bucurie in casele si in sufletele noastre. Asa arata lumea vazuta prin ochii unui tatic de un an si cinci luni.

1 comment:

Mircy said...

Mulţumesc! (hug)