Sunday, February 15, 2009

Primul sanius

Ieri a fost primul sanius din viata lui Matei. Dotati cu sania lui Catrinel de cand era ea mica, ne-am pornit spre Faget, cautand sa ne bucuram alaturi de scumpiliciul nostru de prima zapada adevarata care s-a asternut peste Cluj in acest sezon. Cand ninge, Clujul e plin de mizerie, asa ca nu e de mirare ca la iesirea din padurea Faget inspre Ciurila era plin de familii cu copii care dezertasera orasul.

Matei a fost reticent la inceput: nu cumva sa se puna zapada pe el! Nici pe saniuta nu a vrut sa stea. Probabil frica de nou. Oricum, refuzul a incetat dupa cea de-a doua cazatura in zapada. Moment dupa care vroia sa stea doar in zapada. Nici macar sa mearga. Stratul de nea era mare, asa ca il luam de haina (un excelent costum impermeabil de "cosmonaut") si il aruncam in zapada. Hi, hi, hi. I-a placut foarte mult. Peisajul era excelent, linistea tipica zgomotului estompat de nea era sparta doar de ruptul lemnelor celor care se pregateau sa-si prajeasca un gratar.

4 comments:

Dili said...

Ce frumosi sunteti! De la anul Matei va fi cel care-l va invata pe bebe cum e cu zapada :-)

Unknown said...

Multumim de compliment! Multe vor fi lucrurile care pe care Matei le va transmite lui bebe.

Unknown said...

Dilimache, nu pot sa postez comentarii pe blogul tau. Imi tot cere cuvantul acela anti-spam, dar imaginea cu cuvantul nu mi se incarca.

Dili said...

Ma uit acum sa vad ce pot face :-)