Tuesday, February 3, 2009

Viata ca-n filme

Cand eram in liceu era un film serial, de care imi aduc aminte cu mare placere. Era pe PRO tv si se numea “Viata ca-n filme”, traducerea titlului filmului “Dream on” (http://www.imdb.com/title/tt0098780/ ). Era vorba despre un copil ai carui parinti il lasau la nesfarsit ore intregi in fata televizorului, astfel ca el ajunsese sa asocieze foarte multe imagini si replici din viata reala cu imagini si replici din sutele de filme pe care le vedea. Voi reveni cu un articol despre relatia copil - televizor, dar acesta nu este subiectul articolului de fata.

Mie imi plac serialele de tip sitcom, iar “Seinfeld” este preferatul meu. Aproape la fel de mult imi place si “Friends”. Cand ma uit la aceste filme, de multe ori regasesc situatii din viata reala foarte comic ilustrate in serial, sau invers: vad situatii in serial si mi-ar placea ca sa le traiesc si eu in viata de zi cu zi. Fiecare dintre noi la un moment dat se regaseste intr-o anumita situatie din film, si-ar dori sa fie unul dintre eroi, sau sa aiba calitatile unor personaje. Dar viata bate filmul si deznodamintele din filme sunt cele dorite, finaluri fericite, dar de multe ori nu se intampla la fel in viata reala.

Intotdeauna mi-a placut faptul ca cei din “Friends” se distrau impreuna, locuiau asa de aproape, si viata lor pare o distractie continua. La sfarsitul acestui weekend am stat sa m-am gandit ca nici noi nu suntem foarte departe de acest stil de viata. Avem o viata sociala bogata, si ne vedem cu prietenii apropiati aproape in fiecare weekend. De multe ori chiar si in timpul saptamanii. La sfarsit de saptamana il punem pe Matei la culcare si dupa ce adoarme michidutza al nostru, jucam boardgames, bem un vin rosu sec, ascultam muzica buna, povestim despre situatia economica, viata mondena, bloguri, etc. Radem si ne bucuram de weekend. Dupa nasterea lui Matei am iesit mai des la dans cu Catrinel, ne-am dus la film si la pizza mai mult decat inainte. Am pompat foarte multa energie si voie buna in viata de cuplu. Sambata seara il culcam pe baietel, venea la noi una dintre bunici, iar noi mergeam in 30+ cam o data pe luna.

Prin urmare se pare ca avem viata ca-n filme, alaturi de prieteni si bucurandu-ne de fiecare moment.

No comments: