Sunday, March 15, 2009

Cum se agata femeia?

De cateva saptamani, de fiecare data cand mergem in vreun supermagazin, Matei cauta sa stea in carucior cu masinuta, special pentru copii. De cum pasim in cladire, incepe sa ne zica"brr, brr" (vezi dictionarul lui Matei pentru mai multe detalii). Si noi cautam un astfel de cos, pentru ca baietelul este foarte cuminte - savureaza fiecare secunda si nu zice nici "ps". Asa ca noi putem sa facem cumparaturile in liniste.

Exista un fenomen pe care l-am observat de cand il punem pe Matei in astfel de carucioare. Succesul lui la fetite a crescut foarte mult. Cand nu te astepti, apare cate o fetita si incepe sa dea din solduri pe langa masina lui Matei. El zambeste gales, iar ea pare incantata sa-l vada in "decapotabila". Se pare ca ceea ce a inceput cu generatiile noastre, se continua si chiar va deveni un tipar generic: "accesoriile" masculine devin un magnet pentru puicute.

Credeam ca lucrurile stau altfel. Eu stiu ca barbatii sunt stimulati preponderent vizual, fiind atrasi de bust si solduri, zonele femeii care au un rol foarte important in perpetuarea speciei. De aici si marele succes pe care il are industria de "imagistica" a femeii (adresata cu precadere barbatilor). In schimb, femeile sunt atrase foarte mult auditiv si olfactiv. Ele pot sa se indragosteasca instant daca descopera barbatul care sa le atraga prin miros. In acelasi timp, lor le place sa li se spuna ca sunt iubite, sa se simta protejate. Sunt incantate sa li se spuna ceea ce vor sa auda. De aici vine si vorba ca baietii au "texte" pe care le "recita" fetelor. Ma simteam confortabil cu aceste limitari pe teritorii in mintea mea.

Ei bine, lumea mea a fost zguduita. Se pare ca inca de la varstea fragede, fetele sunt atrase de artefactele pe care le au baietii. In cazul lui Matei: caruciorul cu masina. E drept ca posesia a astfel de artefacte poate reprezenta simptomele capacitatii masculului de a procura cele necesare traiului, de a oferi siguranta financiara si protectia de care ziceam mai sus ca femeile au asa de multa nevoie. Poate ca lucrurile au stat in acest fel dintotdeauna, doar ca eu am crezut altfel. Poate ca inca de pe vremea omului care traia in pestera, femeile erau atrase de barbatii care aveau pe ei blana unui urs foarte mare, simbol al curajului si priceperii de a domina natura.

4 comments:

Dili said...

Ei, ce mi-e o blanoaica ce mi-e o masina. Sa vezi ce cuceriri faceti cand va invata sa mearga cu masinutele acelea cu motor. A, si fiti atenti ca fii-mea s-a aruncat dintr-o masina din aia care n-avea centura direct pe gresia din magazin.

adriana said...

era sa uit sa te invit la concurs...amanunte si intampalri gasesti pe blogul meu la posturile din 11 si 16 martie..astept confirmarea

Anonymous said...

S-au facut studii peste studii si a iesit cam asa, simplu:
-femeile sunt atrase de barbatii puternici, frumosi, impunatori,oleaca agresivi...in fine, 'macho man'. Dar asta nu inseamna ca si isi doresc sa isi traiasca viata alturi de ei. Sunt atrase de barbati 'macho-man' deoarece, instinctual, acestia poseda un fond genetic bun pentru a da nastere unor urmasi sanatosi si puternici.
Dar apoi urmeaza partea de crestere a urmasilor, si studiile au aratat ca femeile prefera barbati inclinati spre familie, mai blajini si grijulii...pentru a asigura un mediu prielnic cresterii urmasilor... Un mascul care procreaza si apoi dispare, dornic de aventura, nu va dori o familie stabila si fericita, care pentru unii inseamna monotonie. Asa ca iata de ce. Punct.

Unknown said...

Asa e. Femeile sunt atrase de stabilitate si de barbatii care dovedesc, asa cum spuneai tu, ca pot sa asigure un mediu prielnic cresterii urmasilor. Si le mai plac baieteii care au cos cu masina la cumaparaturi :)