Wednesday, April 8, 2009

Ce e important in viata ta?

Am citit pe unul din siteurile pe care le frecventez, o intrebare care mi-a staruit in mintea mea de tatic. „Presupune ca vei cadea intr-o coma si te trezesti dupa 15 ani, cu memoria si abilitatile cognitive intacte. Care va fi primul lucru pe care vei dori sa il afli atunci cand te trezesti?”

Primul lucru care mi-a venit instant in minte este: ce face Matei? De fapt aceasta este o subintrebare a intrebarii mai ample: ce face familia mea? Dupa 15 ani de „intunecime” mi-as dori, chiar inainte de a ma spala pe dinti, sa sar in primul robo-taxi si sa fug sa il intalnesc pe Matei. As fi curios sa vad cum arata, cum sta cu sanatatea, cu scoala, daca are prietena, ce pasiuni are, l-as bombarda cu mii de intrebari despre cum au fost acesti 15 ani. Toate astea dupa ce l-as pupa si imbratisa vreo 5 minute. Si dintre toate, cel mai tare m-ar bucura sa il gasesc sanatos.

Un astfel de gand, ma face sa imi doresc sa fiu alaturi de copilas cat de mult posibil, sa ma implic in viata lui, sa ma joc alaturi de el, sa ii impartasesc pasiunile. O astfel de intrebare te face sa te gandesti ce este cu adevarat important pentru tine in momentul acesta. Putin probabil ca sunt persoane care s-ar gandi in primul rand la firma la care lucreaza momentan, sau la echipa favorita de fotbal, sau la cine este presedintele Americii. Cred ca inclusiv intrebari legate de criza economica, razboaie in lume, intalnirea cu extraterestrii, implantarea microcipurilor pe creier, par neesentiale in comparatie cu starea familiei.

Raspunsul tau la aceasta intrebare care este? Daca e unul rapid, evident, inseamna ca acel lucru este important pentru tine, asa ca sfatul meu este sa te concetrezi pe el si sa ii aloci cat mai mult timp.

4 comments:

alex said...

afisare blogroll - misiune indeplinita, felicitari

ontopic - Exact!
Ce face Ana, cu cine e recasatorit Stefi? :))

Unknown said...

Sa inteleg ca acestea ar fi intrebarile tale imediat dupa somnul de 15 ani?

alex said...

da, dupa 15 ani, la asta m-as trezi sa ma gandesc intai si intai. Nu ti se par juste intrebarile mele?

Unknown said...

Ah, ba da! Nu exista intrebari juste sau injuste, ele sunt ale fiecaruia dupa prioritatile proprii.

Eu am intrebat doar ca nu am inteles exact mesajul tau.