Monday, April 20, 2009

Sarbatori de Pasti

Sarbatorile de Pasti au trecut foarte repede... asa dupa cum zice si Nelly Furtado: "All Good Things Come To An End". Matei a primit foarte multe de la Iepuras (se pare ca a fost cuminte, si Iepurasul nu a tinut cont ca e plin de semne de buna purtare). Momentele de sarbatoare petrecute alaturi de familie sunt de neinlocuit. Zilele acestea m-am gandit cat de greu trebuie sa le fie parintilor care au copiii plecati departe, prin strainatate. Si celor plecati le este greu, dar ei fiind in centrul actiunii, cei care au lasat in urma locurile natale, nu sunt inconjurati de lucruri care sa le aduca aminte de cei dragi de acasa.

Odata cu globalizarea, oamenii sunt mult mai mobili si astfel ajung sa se duca tot mai departe de casa, in numar tot mai mare. Ma gandesc cu groaza ca ar fi posibil ca Matei sa plece departe de noi, atunci cand eu si Catrinel vom fi doi batranei simpatici. Mi se pare trist sa ii privezi pe bunici sa isi vada nepotii, la fel cum si nepotii trebuie sa aiba parte de dragostea, intelegerea, toleranta si intelepciunea bunicilor. Din fericire pentru noi si pentru Matei, ambele cupluri de bunici sunt in Cluj, sunt alaturi de noi si ne ajuta foarte mult. Asa ca nu e de mirare ca am trimis invitatie catre barza sa ne mai viziteze o data.

Astfel, Matei a avut ocazia sa manance cozonac de casa si pasca, sa sparga vreo cinci oua (toate izbindu-le de masa sau de podea), sa mearga la mormantul strabunicilor si sa fie inconjurat de alti veri, matusi, familie extinsa, in general. Ne-am plimbat prin Gradina Botanica, ne-am jucat impreuna si ne-am distrat ca o familie perfecta din filmele americane siropoase. Asa dupa cum ziceam si dupa sarbatorile de Craciun, prezenta copilului in mijlocul nostru readuce farmecul si bucuria sarbatorilor de alta data.

Hristos a inviat!

No comments: