Sunday, April 12, 2009

Weekend cu petreceri

A fost un weekend excelent, foarte incarcat in evenimente mondene specifice varstei de 1-10 ani. Totul a inceput cu o petrecere excelent organizata vineri, la firma la care lucrez. Au fost 14 copii, printre care Mateiu a fost cel mai mic. De aceea el nu a fost atras de activitatile de creare de felicitari de Pasti si nici de tombola, dar a fost fascinat de macaraua care se vedea de pe geamul biroului.

Sambata am fost la o petrecere la iarba verde, organizata pe Cetatuie de o familie de americani, care au trei copii si cu care ne intelegem foarte bine. A fost oarecum inedit pentru noi sa participam la o astfel de petrecere, organizata pur si simplu intr-un parculet aflat in zona publica. Mancarea a fost formata doar din legume crude, fructe si briose. Imi aduc aminte acum de o discutie de pe forumul gazduit de www.parinti.com, in care se discuta despre idei unde sa se tina petreceri pentru copii si parintii se intreceau in a exagera cu solutii. Iata o idee inedita, pe care o consider mai degraba specifica strainilor. Chiar daca nu ai curtea ta proprie, poti sa te bucuri de o petrecere frumoasa si intr-un parc. Au fost prezenti vreo zece copii care s-au intrecut in a gasi oua vopsite ascunse prin iarba.

Duminica am participat la Pastile catolic organizat de o familie croato-turca. Petrecerea cu gratare, intr-o curte cu iarba verde si groapa de nisip, a fost pe placul lui Matei, care a fost foarte incantat. Si noi, alaturi de el!

Matei este inca prea mic pentru a se juca impreuna cu ceilalti copii. La varsta lui (un an si sapte luni), copiii au universul propriu si chiar daca stau alaturi, fiecare se joaca individual si interactioneaza foarte rar, in majoritatea cazurilor doar pentru a se certa pentru jucarii. Din punctul acesta de vedere, Matei este foarte tolerant si nu se angajeaza in batai sau certuri atunci cand cineva ii ia jucaria lui. Se enerveaza pe moment, dar ii trece foarte repede si isi gaseste alta jucarie. Are o personalitate foarte pasnica.

Ne-am bucurat de vremea buna si de timpul excelent petrecut impreuna.

3 comments:

Anonymous said...

"" Din punctul acesta de vedere, Matei este foarte tolerant si nu se angajeaza in batai sau certuri atunci cand cineva ii ia jucaria lui. Se enerveaza pe moment, dar ii trece foarte repede si isi gaseste alta jucarie. Are o personalitate foarte pasnica.""
- Nici nu ai idee cat se schimba dupa 2 ani...asa ca nu fii asa sigur ca e pasnic si tolerant. Mai vorbim cand o avea cam 2 ani jumate (sau peste un an, la 2,7 ani), si atunci o s avezi. Nu scriu asta ca atentionare, ci doar ca sa nu te miri prea tare :-)) Noi nu mai incetam sa ne miram de schimbarile care apareau de la o luna la alta (vocabular, comportament,idei..), desi asta ne spusese pediatra tot pe la un anu umate: << stati linistiti, ca veti vedea dupa 2 ani..> sincer, asa a fost, dupa 2 ani s-au accelerat toate intr-un ritm uluitor.

Elena said...

Daca acum e asa,Caline nu cred ca se poate schimba la doi ani.Asa era si fiul meu,pasnic,asa e si acum.Bucura-te ,ai un copil bun!

Unknown said...

Si eu sunt de acord cu Elena in ceea ce priveste faptul ca nu se va schimba radical baietelul. Sigur vor fi multe lucruri in viata care ii vor modifica modul in care percepe el lumea si comportamentul lui, dar sigur nu 180 de grade.