Sunday, May 31, 2009

1 Iunie

Am mai castigat o zi! Cea de 1 Iunie, in al doilea an consecutiv. Adevaratul 1 Iunie, cel dedicat copiilor mei, in locul acelui 1 Iunie, dedicat copiilor... altora.

Aceasta zi am pierdut-o undeva poate pe la 18 ani, cand mi s-a spus ca sunt major, ca nu mai sunt copil, ca sunt un tanar la inceput de viata. Si atunci m-am debarasat de aceasta zi si am transformat-o intr-un fel de 30 februarie. Sau mai rau, 31 aprilie. In sensul ca o as teptam ca pe o oarecare zi banala. Imi aduc aminte ca incercam sa indulcesc faptul ca il pierdusem pe 1 Iunie zicand celor din jur ca ar fi si ziua mea, pentru ca am suflet de copil, sau ca un copil se ascunde in mine. Multi imi dadeau dreptate avand in vedere comportamentul meu pueril. Dar totusi nu era ziua mea. Era o zi pe care o pierdusem pentru totdeauna.

Sau cel putin asa am crezut pana la aparitia lui Matei. El mi-a redat aceasta zi din momentul in care s-a nascut si a oficializat-o in momentul in care a inceput sa ma strige: Tati. Acum am din nou un motiv sa astept aceasta zi. Si numai pentru a-i oferi baietelului meu un balon, sau ceva simbolic care sa imi dea ocazia sa ii spun ca azi e ziua tuturor copiilor.

La Multi Ani, copile!

4 comments:

Dili said...

LA MULTI ANISORI!!!! Lui Matei si fratiorului sau le doresc sa fie sanatosi si sa creasca la fel de frumos ca pana acum... iar parintilor lor, care au ocazia din ce in ce mai des sa fie copii, le doresc muuulta putere, pe masura dragostei lor frumoase :-)

Anonymous said...

La multi ani ii dorim micutului Matei!

Anonymous said...

Imi cer scuze ca, din cauza vitezei, am uitat de fratiorului lui Matei. Ii doresc sa fie sanatos si cel putin la fel de simpatic si destept ca si Matei!

Unknown said...

Multumim de urari. Si din partea lui Matei si din partea fratiorului lui :)