Thursday, May 14, 2009

Familie de cacaciosi

Da, in ultima vreme am devenit o familie de cacaciosi, dintre care eu sunt seful tribului. Am reusit in acest weekend sa ma procopsesc cu o mandrete de gasroenterocolita acuta, care m-a scos din patul meu in noaptea de duminica pe luni si m-a pus sa ma pornesc cu un taxi spre spital. Dupa o zi de diaree si febra, am ajuns ca un zombie la urgenta. Cei de-acolo m-au intrumat direct spre Infectioase, ca sa „nu stau degeaba pe targile lor”. Hop in alt taxi. La Infectioase in Zorilor m-au internat instant si dupa trei perfuzii, antibiotice si tot felul de medicamente, m-au lasat acasa. Verdictul: infectie bacteriana.

In prima dimineata a venit medicul cu vreo sapte studentele care mai de care mai cocheta. Si un student. Dupa ce m-a pus sa descriu simptomele mele de care nu eram prea mandru in fata unei audiente asa de mari, am fost nevoit sa le impartasesc tuturor ca desi am fost la iarba verde vreo 12 persoane inclusiv copii, eu am fost singurul care m-am cufurit. Asa ca medicul m-a catalogat in plen in fata viitoarelor doctorite: „cacaciosul familiei”. Am reusit sa depasesc in aceasta performanta chiar si pe Mateiul de un an si opt luni. Am facut-o lata, dar mai ales imprastiata.

Musai sa-ti iei cu tine cand mergi sa te internezi la Infectioase:
 • Pijama
 • Papuci de casa
 • Sapun
 • Tacamuri
 • Cana
 • Prosop
 • Hartie igienica (in abundenta)
 • Telefon mobil (preferabil cu radio ca sa asculti ceva sa treaca timpul mai repede)
 • O solutie antibacteriana (cu care sa te dai pe maini din cand in cand)

Tratamentul care mi-a fost administrat:
 • Cifran (antibiotic)
 • Smecta
 • Paracetamol pentru scaderea febrei
 • Eridiarom – extract natural de afine, medicament inventat de un medic veterinar clujean pentru vitei, dupa care a fost brevetat pentru oameni
 • Erceflora – pentru refacerea florei, mai ales ca am luat antibiotice pe un stomac ravasit

6 comments:

Dili said...

Mai, nu se poate cum m-ai facut sa rad de dimineata, incepand cu titlul... Esti de groaza, cand nu e Matei esti tu cu belele, tineti-i bine pe mami si pe bebe mic departe...
Eridiarom-ul e f interesant, am vazut ca se vinde si pe net si nu costa mult, are 50 de comprimate la cutie, super.
Acum sper ca ti-a trecut si boala, si rusinea in fata dragutelelor de studente, si iti doresc o viata cat mai compacta si cu maxim 5drumuri zilnic la baie! Mai lasati bolitul, fugiti in lume sa va distrati, si mai ales grija pe la cine papati tocaturi, mici si-alte cele!

adriana said...

acum esti bine?

Unknown said...

Da, Adriana, acum mi-am revenit. Inca sunt un pic la regim, dar m-am oprit din a lua antibiotice.

Unknown said...

@Dilimache: pai asa ceva inca nu mi s-a mai intamplat mie. Daca vrei iti trimit Eridiarom, ca profesorul care l-a inventat este aici la Cluj. Chiar azi s-a intalnit tatal meu cu el.

Anonymous said...

Pai si ai ajuns la spital pentru atata lucru ??? :-)) Pe mine m-a lovit chestia asta la munte cu cortul, am bolit 3 zile (diaree, voma, febra, frisoane) de am crezut la un moment dat ca ma otravisem. M-am lecuit cu ceai de menta si zeama de orez. Nu m-as fi dus la spital nici in ruptul capului...

Unknown said...

@Anonymous: tocmai de aceea m-am dus la spital, ca sa nu bolesc 3 zile. Cu Mateiul in jurul meu nu prea poti sta in pat sa depasesti boala. Plus ca eram ingrijorat sa nu transmit ceva baietelului meu sau sotiei mele gravidute.

La spital, fara sa dau mita nimanui si fara nici o pila, m-au pus pe picioare in 24 de ore, dupa care la rugamintile mele, m-au trimis acasa.