Thursday, May 7, 2009

Cum sa influentezi destinul copilului prin numele de botez

Azi am avut o revelatie. M-am prins ce trebuie sa faci pentru ca prin numele pe care il dai copilului tau sa ii influentezi destinul.

Un parinte cu adevarat responsabil, care isi doreste ca odrasla lui sa ajunga director de mare companie trebuie ca prenumele pe care i-l da copilului sa aiba aceeasi initiala ca si numele. Adica la un nume de familie Ionescu, prenume potrivite ar putea fi: Iancu, Icar, Ieremia, Ignat, Ilarion, Iorgovan, Irinel, Ispas, Istrate. Acesta este doar un exemplu ilustrativ. Care il include si pe Ion Iliescu.

La aceasta concluzie am ajuns dupa ce mi-am dat seama ca toate cele 3 mari firme in care am lucrat eu pana acum, am avut parte de sefi mari: RR, MM, SS. Daca te cheama Vosganian, ii trantesti lui fiu-to un nume gen Varujan. Mai complicat este atunci cand ai fata. Ceea ce nu e cazul nostru. Ah, dar parintii de fetite nu trebuie sa dispere. Trebuie doar sa aiba rabdare si sa le trieze fetelor lor prietenii, pana cand acestea vin acasa cu unu care are nume ce incepe ca si prenumele fetei. Nu conteaza daca asta e bagabond sau prim ministru. Important este sa aiba numele potrivit.

Pe Matei ar fi trebuit sa il numim Grigore!

Disclaimer: acesta nu este un articol politic. Orice asemanare cu realiteatea este pur intamplatoare. Nici un animal nu a fost ranit sau chinuit pentru crearea acestui articol.

13 comments:

Dili said...

Haham nu observasem chestia asta :-). Deci noi ar fi trebuit sa avem un Pavelica sau un Petrica... sau un Puiu. Lasa ca ne vedem pe la dineuri cand or ajunge ai nostri ambasadori, poate demontam mitul :-).

Anonymous said...

Stii cum e asta ? Ca si chestia cu 666.... Daca te apuci sa cauti prin Biblie tot felul de numere, sa le aduni, sa le scazi, sa le imparti, etc., si apoi sa transpui rezultatele in zilele noastre, pana ala urma o sa ai tot felul de 'revelatii' despre 666. O sa-l gasesti peste tot... Asa si cu numele sau cu tot felul de alte coincidente si potriviri.

Anonymous said...

Mai, la voi mai merge cum mai merge GG sau PP, dar ce ma faceam eu cu SS! Nu era de bun augur, nu?

Unknown said...

@Dilimache: si mie mi-ar fi placut sa fiu ambasador. Nu-i nimic, ca il fac pe Matei ambasador.

Unknown said...

@Anonymous: eu nu cred ca este o simpla potrivire :)

Unknown said...

@Iris: pai ti-am zis ca si SS merge. Nu te gandi la conotatii.

Ş said...

A păi e de bine atunci. Noi avem un Tudor pregătit.

Dar ştii cum e: planning is nothing without action. :)

Dili said...

Acum am vazut ca mai aveti 79 de zilisoare pana apare micul Grigoras (hihihi)- felicitari pentru intrarea in trim. al treilea si vrem poze si cu bebe!

Dili said...

Hm, au trecut cam multe zile de pauza, sper ca nu v-a prins iar vreun virusache si ca sunteti pe undeva si va distrati!

Unknown said...

@S: si in caz de fata? Aveti ceva pregatit?

Iar la facut copii e invers: nu e planning fara action ci e action fara planning :)

Unknown said...

@Dilimache:
1. asa e, mai avem usor peste doua luni si familia noastra va creste cu 33%.

2. am contactat un virusache. De fapt o bacterache. Si din fericire, doar eu am fost acela; Matei si Graviduta sunt sanatosi.

Unknown said...

in caz de fata e Elena sau Sofia dar strecuram noi un T inainte si macar va avea un nume original....mai ales Tsofia :o)

Unknown said...

Sofia era si una din optiunile noastre in cazul in care am fi avut fetita. Zeita intelepciunii. Frumos!