Sunday, May 24, 2009

Mirosuri de bebe

Scriind un jurnal despre copilas pot sa pun tone de poze, dar nu pot sa pun pe internet mirosuri. Poate ca as putea sa le pun intr-un caiet, dar oricum timpul le va sterge. Cine stie, poate peste ani, poti sa trimiti si izuri prin electroni.

Cert este ca nu doresc sa uit aceste mirosuri care au inceput sa imi devina asa de dragi pentru ca le asociez cu prezenta lui Matei. Asa ca m-am decis sa deschid o lista cu aceste mirosuri.

Am devenit ca si cainele lui Pavlov: cand ii miros hanuta lui Matei dupa o zi de joaca, ma cuprinde un val de dragoste. Miroase a Matei. Asa ca intru in camera lui, ma uit cum doarme ca un ingeras si ma minunez de el.

Chiar dupa nasterea lui Matei, am rugat o asistenta sa ne ajute prin a veni acasa la noi sa ne invete cum sa ii facem baie proaspatului bebe. De la doamna asistenta am invatat sa il imbaiem pe Mateiasul in ceai de musetel pentru a-i relaxa pielea cu efectul calmant al musetelului. Dupa cateva saptamani de imbaiat bebe in ceai, pentru noi mirosul dulceag al plantei medicinale a devenit miros de baita de bebe mic. Aceasta mireasma s-a amestecat in mintea noastra cu cea a sapunului Mustela , care desi scump, noua ne place.

Mirosul de lapte praf mie mi se pare urat. Ma si minunez cum pot piticii sa bea licoarea.

Si ca sa inchei aceasta lista de mirosuri, voi mentiona mirosul dulceag de graviduta, care imi vesteste ca viata mea va suferi o schimbare majora intr-un interval scurt de timp. Schimbare pe care o primesc cu drag in viata mea, si numai pentru a face cunostinta cu mirosurile pe care parintii le afla.

Pentru tine sunt si alte mirosuri care sa iti aduca aminte de copilasi?

4 comments:

Dili said...

Miros de sampon Sanosan=baita, miros de crema Nivea=masaj, miros de par de bebe=pupaceala, miros de spital=durere, miros de anumite servetele umede de fundulet=boala (nu le mai folosesc niciodata fiindca-mi amintesc cand a avut fetita enterocolita si varsa si o stergeam cu ele, cahhh), miros de Cocolino alb=durerile alaptarii:-).
Haha, si mai sunt muuulte... Ei, mai aveti maxim doua lunisoare si veti fi patru, ce frumos! Si cate schimbari...

Unknown said...

Multe mirosuri ne-ai impartasit intr-un comentariu! Super.

Manu said...

Mirosul de Klorane si crema Mustela - baita si masajul de dupa, mirosul de cutaden - enterocolita, mirosul de iarba si pamant - joaca in parc, si inca imi aduc aminte de mirosul de bebe, de care imi este extrem de dor...

Unknown said...

Eu parca am uitat mirosul de bebe. Veste buna este ca im voi aduce aminte curand.