Monday, June 22, 2009

Femeile gravide si instinctul de nesting

Femeile gravide (si Catrinel nu face exceptie avand in vedere burta mare pe care o are) manifesta in a doua jumatate a sarcinii instinctul de "nesting". La fel ca si vietuitoarele din lumea animala, si femeile isi fac din timp cuibarul in care sa vina micutul in familie.

Instinctul de nesting le determina pe femei sa aiba tot felul de idei, care mai de care mai crete si mai irationale. Asa cum imi povestea un prieten, pe sotia lui, care era super-burtoasa si cu doar cateva saptamani inainte de nastere, a apucat-o datul balconului in lavabil, operatiune total neprioritara, mai ales ca ea insasi dorea sa fie cea care sa manuiasca trafaletul. Le vine dorinta de a curata toata casa si de a dezinfecta pana si hardul calculatorului, de a picta, redecora, desena zugravi casa. Mai mai ca le vine sa aduca trei baloti de paie si sa faca un cubar in mijlocul casei, ca pentru o gaina uriasa.

Pentru ca solutiile la care recurg femeile de multe ori frizeaza absurdul, nestingul poate fi o sursa de distractie, daca cei din jur si mai ales viitorul tatic inteleg acest lucru. Pentru ca atunci cand te afli in toiul bataliei de a o convinge ca ceea ce vrea este irational, uiti sa pui toate aceste idei pe seama dorintei mamei de a-i pregati cuibusorul lui bebe.

Ca un adevarat "nesting"-or, m-am lasat si eu prada acestor instincte si am conlucrat alaturi de consoarta la cateva schimbari menite sa ne pregateasca pe noi si casa noastra pentru venirea micutului. Iata ce am facut:


  • am montat usa la dormitorul nostru. Asta nu e deloc o actiune absurda... absurd a fost faptul ca timp de 4 ani de la casatorie, am trait fara usa la dormitor.

  • am montat patutul cel nou, cumparat la mana a doua de la niste cunostinte si lacuit proaspat. Solutie excelenta, pentru ca am luat la un pret bun (fata de aberatiile din comert) un patut din lemn masiv de brad, cu sertare si cu gardut rabatabil. Mai trebuie sa luam saltea.

  • am cumparat un carucior sport, asa ca vechiul carucior al lui Matei va deveni noul carucior al lui bebe. Iata unul din avantajele de a avea copii foarte apropiati ca diferenta de varsta

  • am vrut sa ne schimbam masina, dar am renuntat momentan la acest gand. Asteptam oferta potrivita pentru o Skoda Octavia.

  • am mai cumparat tot felul de maruntisuri nedemne de a fi mentionate (ceva hainute pentru bebe, etc).

Iac-asa, casuta noastra devine tot mai potrivita pentru a primi inca un membru marcant al clanului Grigorovici. Iar eu, sunt cocosul cel mare si pintenat din varful cuibarului.

1 comment:

Dili said...

Mor de ras, domnule cocos, parca va vad ciocanind la balamale :-)). Auzi, eu la fetita inainte cu cateva ore de nastere urcam si coboram scari la depozitele de mobila, iar la fi-miu a trebuit sa se lupte sotul cu mine sa aman pictatul peretilor; dar cand a facut bebe o luna cine desena palate si ratuste si ursuleti? eu cu instinct intarziat.
Ei, sa foloseasca sanatos patutul (cred ca e la fel cu al nostru din descriere) si hainutele! Si bafta cu masina, noi cand am bagat caruciorul ne-strans intr-un Renault Megane Estate ne-am crucit, chiar merita investitia fiindca e greu cu doi copii la drum.
Ii doresc mamicii nesting fericit mai departe, iar tie forta maxima :-))))))