Tuesday, June 16, 2009

Jocurile inventate ale copilariei

Imi aduc aminte ca atunci cand eram mici, pentru ca toate se gaseau in cantitati reduse, stiam sa apreciem mai mult ceea ce aceam.

Imi povestea Catrinel ca atunci cand a primit un badog cu Mirinda, l-a "baut" cu lingurita pentru a prelungi cat mai mult placerea gustului. Acum, acest lucru pare de neconceput pentru copiii nostri care plutesc prin supermarketuri cu rafturi pline. Cred ca si parintii lor au uitat vremurile acelea!

Eu cu sora mea am inventat un joc atunci cand mancam popcorn. De fapt noi nu mancam popcorn, ci mancam cocosei sau floricele de porumb. Pe vremea aceea nu era inca inventat popcornul. Jocul pe care noi il practicam era unul care iti punea la contributie creativitatea si presupunea ca fiecare dintre noi sa ia pe rand cate un cocosel de porumb din castron si sa spuna cu ce seamana respectivul cocosel. Adica putea sa semene cu o lebada, cu o floare, cu un sfesnic, cu un cal sau mai stiu eu ce. Binenteles ca aceasta asemanare trebuia argumentata pana cand celalat reusea sa vada si el acelasi obiect. Dupa care putea fi mancat. Astfel ca ajungeam sa petrecem si o ora sau mai mult in fata castronului cu cocoseii prajiti in putin ulei in ceaunul de mamaliga.

Imi amintesc cu nostalgie despre copilaria mea.

No comments: