Thursday, June 4, 2009

Nu pot sa scap de TIFF!

Anul acesta am scutire de la TIFF!

TIFF este un festival de film care a devenit o traditie a Clujului in luna iunie a fiecarui an. Anul acesta insa, nu voi reusi sa merg la nici un spectacol, avand in vedere faptul ca imi doresc sa fiu alaturi de baietelul nostru, Matei.

Din cate am inteles, anul acesta Ursus a avut un rol salvator pentru TIFF. Pe fondul contextului economic actual, toata lumea taie din bugetele de publicitate, ceai si cafea pentru angajati. In aceste conditii, TIFF ar fi avut probleme mari in a-si atinge obiectivul cu care ne-a obisnuit deja, acela de a fi un eveniment de amploare, cu personalitati marcante care sa ii urneasca pe clujeni spre marile ecrane. Poate ca festivalul s-ar fi tinut, pentru a nu intrerupe traditia, dar ar fi fost un fel de zeama de castraveti in loc de o Ursus rece pe o terasa cu priveliste.

Cei de la Ursus au avut o idee de marketing geniala din punctul meu de vedere. Ei au lansat o provocare catre bloggerii clujeni (si nu numai) pentru ca fiecare sa dedice cel putin un articol articol acestui eveniment. Si cum blogosfera se bucura de viralitate, cuvantul Ursus va fi scris de sute si chiar mii de ori si va fi citit de sute de mii daca nu chiar milioane de internauti din Romania si nu numai. Astfel, Ursus si festivalul vor beneficia de publicitate eficienta.

Din cauza ca nu ma pot duce la TIFF, vreau sa adopt politica strutului si sa ma ascund cu capul in nisip, pretinzand ca TIFF nu exista. Dar bineinteles ca nu pot sa fac acest lucru, pentru ca:

· Sora mea si prietenul ei merg la TIFF
· Azi imi sun o cunostinta in legatura cu o problema si imi spune ca nu poate sa ne vedem pentru ca se duce la TIFF
· Clujul e plin de anunturi cu TIFF
· Pe strada intalnesti tineri mandri sa poarte ecusoane cu TIFF
· Fotbalul de marti seara nu se mai tine pentru ca baietii merg la TIFF
· Ma suna maica-mea: "maine nu pot sa stau cu Matei pentru ca merg la film"
· Catrinel, sotioara cea draga, ma tradeaza vinerea trecuta si se duce la lansarea TIFF, in timp ce eu stau acasa si il pun la culcare pe Matei
· Berea Ursus pe care o bei seara (daca esti clujean adevarat) iti aduce aminte de TIFF
· Scriu pe blogul de tatic un articol despre festival

Asa ca nu iti ramane decat sa accepti cu tristete si blazare ca anul acesta nu vei gusta TIFF, chiar daca esti in mijlocul unui fenomen de la care nu te poti exclude, decat daca pleci din Cluj si nu mai tii legatura cu nimeni din oras. Dar avand in vedere ca ai pleca sa eviti TIFF-ul, inseamna ca fix TIFF-ul este cauza plecarii tale, deci tot ai fost afectat de acest festival.

Nu-i nimic, sper ca la anul sa reusesc sa fiu prezent activ si nu pasiv la TIFF.

Concluzie: anul acesta nu sunt scutit de la TIFF, doar ca nu ma pot bucura ce ceea ce inseamna acest festival.

Adu-ti aportul in a adauga mai multe motive pentru esti partas la TIFF, chiar daca nu mergi la spectacole. Empatizeaza cu mine si ajuta-ma sa imi infrang ciuda ca sunt partas la TIFF, fara sa ma bucur de TIFF.

8 comments:

Dili said...

Hahaha, ei la asta nu pot fi alaturi de tine, ci sunt rea si o FELICIT pe Catrinel pentru faza cu lansarea TIFF, a fost tare, bravos!
Si daca te consolai ca la anul nu vor mai sta lucrurile asa - lasa-ma sa te dezamagesc si sa fiu cruda, spunandu-ti ca vei avea doi flacai in grija...
Singurul mod de a empatiza cu tine ar fi sa-ti comunic ca si excursia mea in Fagaras din weekendul asta a fost amanata pt iulie tot din cauza de copii, ca si orice alta excursie la munte care presupune dormit la cort sau prin refugii din ultimii ani :-(. Si daca te consoleaza ca si capra vecinului e beteaga - bucura-te ca mai poti iesi cu Catrinel pe undeva singuri si ca are cine sa stea cu Matei, caci de erau bunicii la serviciu ca ai mei nu stiu cand mai era timp si pt asta :D. Hai ca macar exista si parti bune, vezi? Uite-asa TIFF-ul devine un mic amanunt.... :P

Unknown said...

Razi tu razi, Harap Alb, dar la anul ma duc pentru ca aceiasi bunici care ne ajuta si in prezent vor fi solicitati si la anul.

reginadegheata said...

empatizez cu absenta ta de la TIFF. mi-as fi dorit si eu, macar intr-una an, sa merg la TIFF. citesc despre TIFF, visez sa castig un premiu pentru un scenariu la TIFF, invidiez pentru TIFF si...cam atat. dar stau departe, in continuare, de TIFF.

Unknown said...

Regina: ai scris vre-un scenariu?

Anonymous said...

De vreo 3 ani doresc sa ajung in Cluj la TIFF. Pentru prima oara se proiecteaza filmele si in Bucuresti, si surpriza unl dintre cinematografe e chiar pe strada mea. Dar, cum Stefan, copilul nostru are 2 luni si filmele sunt de la 19 si 21, noi nu putem ajunge la film. Asa ca iarasi trece un an in care visez la TIFF...

Unknown said...

Bianca: iti doresc sa reusesti sa ajungi la TIFF. Si mai ales la Cluj, pentru ca nu e vorba doar de proiectarea unor filme ci si de atmosfera de festival de film.
Foarte multe lucruri bune am auzit despre festivalul de teatru de la Sibiu!

Anonymous said...

Am votat blogul tau pt. ca mi-e drag si ... multumesc, am castigat un bax de Ursus! Sotul meu iti multumeste!

Unknown said...

Super, ma bucur. Este o veste foarte buna, pentru ca eram un pic dezamagit de faptul ca nu am castigat nimic. Dar prefer asa!