Wednesday, June 17, 2009

Am scapat de tuse!

Victorie: Matei a scapat de tuse, fara antibiotice. Sunt incantat ca am reusit impreuna sa trecem peste acest obstacol. In speranta ca ii putem si ajuta pe alti copilasi si pe parintii lor, consider util sa impartasesc pe blog "reteta" care ne-a scapat pe noi de pacoste.

Primele 5 zile i-am dat sirop homeopat Stodal, si i-am facut aerosoli cu Flexotide si ser fiziologic. Atentie: serul fiziologic cumparat la fiole este foarte scump (4-5 RON fiola); solutia este sa cumperi ser fiziologic la 500 sau chiar 1000 ml, la punga pentru perfuzie si o seringa cu ac cu care sa extragi cat si cand vrei.
Pentru ca nu reuseam sa scapam de tuse, la sfatul medicului am renuntat la Stodal si am inceput sa ii dam Eurespal si sa continaum cu aerosoli de doua ori pe zi, cate trei minute. Spre deosebire de Stodal, copilului nu i-a placut Eurespalul, asa ca protesta atunci cand noi am insistat sa ii dam cei 5 ml dimineata si 5 ml seara. Protestul a devenit tot mai vehement, asa ca dupa a treia zi de Eurespal, am decis sa nu ii mai dam deoarece copilul deja tusea sa isi provoace voma, in semn de refuz.

Foarte important a fost faptul ca din ziua a sasea de tuse, am apelat si la un remediu babesc, si anume ceai de ceapa. Desi licoarea este gretoasa dupa gustul meu, am fost surprinsi sa constatam ca micutului ii place si e in stare sa soarba 250 ml fara sa lase sticluta din mana. E greu sa spunem cat de mult a contat siropul chimic sau cat de mult a contat ceaiul natural, cert este ca am depasit problema. Poate chiar combinatia dintre cele doua a fost secretul succesului.

In concluzie:


  • Stodal 5 zile

  • Eurespal 3 zile

  • Ceai de ceapa 2 zile

  • Aerosoli cu Flexotide si ser fiziologic 6 zile

Nebulizatorul (aparatul nostru de aerosoli) este un Scala SC 135, conform pozei, si a costat 360 de RON anul trecut.

Inca mai tuseste foarte rar, dar oricum am depasit momentul critic. Multa sanatate!

2 comments:

Lore said...

Foarte frumusel e Matei- are cu cine semana caci nici unul din voi nu e de lepadat :) - si mai ales important e sa fie sanatos ! Felicitari pentru noul bebe si multa sanatate lui Catrinel!
Lore

Unknown said...

Lore, iti multumim pentru ploaia de complimente la adresa familiei noastre si pentru urari. Si tu sa fii sanatoasa si fericita.