Sunday, July 5, 2009

Ciresar

Proiectul dezvoltarea continua cu poza aferenta zilei de inceput de luna iulie, atat a zmeului nostru (Matei) cat si a mamicutei zmeului. Cel mai probabil este ultima poza cu burtica, pentru ca ne asteptam ca in luna iulie David sa iasa din burtica. Asa ca incepand cu 1 august, pozele de inceput de luna vor fi ale fratilor Grigorovici.

In perioada aceasta Matei creste vazand cu ochii si devine din ce in ce mai dragut. Desi are un an si aproape 10 luni, inca nu vorbeste. De fapt nu vorbeste romaneste ci vorbeste mateeste. Io cu maica-sa incepem sa intelegem un pic de mateiasca, desi nu suta la suta. Oricum, baietelul este foarte simpatic pentru ca incearca sa iti explice ceea ce vrea si este deosebit de expresiv. Are sanse mari sa ajunga campion la jocul mima (sau mim). Asta pentru ca a invatat sa exprime anumite lucruri prin gesturi. De exemplu, atunci cand ii este somn, duce palma la ureche. Acelasi semn il face si cand isi cauta mutzunache cu care doarme el. Daca vrea lopatica pentru nisip, isi flutura mana in aer ca si cum ar tine cu multa delicatete o scama intre degetele mare si aratator. Nu stiu daca acest lucru il fac toti copiii sau doar Matei.
In rest Mateila al nostru este un baietel care stie cum functioneaza lucrurile in casa, care sunt rolurile in familie, cand trecem cu masina prin locuri cunoscute nu ezita sa ne faca sa ne dam seama ca el stie pe unde trecem. Cand ajungem in fata blocului stie etajul si geamul apartamentului nostru. Altfel spus, incepe sa integreze intr-un sistem toate episoadele de viata care i se intampla. Nu imi dau seama daca a realizat ca o pereche de bunici sunt parintii mei iar cealalta pereche de bunici sunt parintii lui Catrinel. Cred ca deocamdata pentru el exista o singura mama si un singur tata pe lumea asta: nevastuica mea si eu! Nu sunt convins ca stie ca fiecare copil are un mama si o tata si ca inclusiv oamenii mari au o mama si un tata.

4 comments:

Anonymous said...

"Nevastuica mea"-ce frumos suna! Uneori imi pareti atat de perfecti, incat parca as viziona un film cu happy end si nu ceva real. De abia astept sa-l vad pe ce de-al patrulea Grigorovici. AMR 23 zile!...

Unknown said...

Hmmm... si eu care ma gandeam sa cenzurez cuvantul nevastuica!

S-ar putea sa fie chiar mai putin de 23 de zile. Blogul va fi printre primii care va afla :)

Manu said...

Incepem sa pariem? Greutate, inaltime, zi???? Doar ne-am distrat tare acum aproape 2 ani.... nu mai tin minte cine a castigat..

Unknown said...

Manu: Cred ca pariul legat de Matei a fost castigat de Cristi R.