Wednesday, July 29, 2009

De ce e cuminte David?

Cica am aflat de ce este David asa de cuminte. A fost acum doua zile pediatra noastra de cartier sa il vada pe ultimul sosit in zona, David. L-am inscris la ea, asa ca a venit la noi in vizita, ocazie cu care i-a vazut pe ambii micuti. Unii mai mici si unii mai mari.

Ne-a spus sa nu ne bucuram prea tare de presupusa cumintenie a lui David, deoarece ea se datoreaza icterului. Forma de icter fiziologic pe care a facut-o a fost mai usoara, asa ca ne-au lasat acasa repede de la maternitate si nu l-au tinut la lampita. Eu am remarcat ca e inca galbejor, mai ales in albul ochilor, dar nu am pus starea lui de somnolenta pe seama acestei galbeneli. Pediatra in schimb a spus ca e una din cauzele posibile ale faptului ca micutul doarme toata ziua.

Eu continui sa cred ca si Davidutul va fi la fel de linistit si de cuminte ca si Matei cand a fost bebe. Daca asta este secretul impotriva colicilor, poate il brevetam si devenim bogati: incalzirea laptelui de mama la o temperatura mai mare de 36-37 de grade, cat are corpul uman. Asta se poate face bineinteles prin "dubla manevrare" a lapticului si dotarea cu un incalzitor micut si eficient.

Ramane de vazut cum va evolua micutul nostru. Cert este ca avem tema de casa de la pediatra sa ne ingrasam peste 3000 de grame pana duminica. Eu zic ca vom ajunge acolo cu succes, ba chiar peste. Natura e facuta sa creasca si sa se perpetueze, iar micutul este pofticios. Manca-l-ar tata de motanel!

9 comments:

anatati said...

3000 de grame nu sunt 3 kg???? Mi se pare cam greu de realizat totuşi :) Dar mult succes.

Ralu' said...

Sa treaca repede icterul! :)
Dar la greutate e-o greseala, nu? E vorba intr-adevar de 3 kilograme pana duminica????

Unknown said...

3000 de grame in sensul ca acum are cam 2900 si speram sa depasim acest prag. Deci nu cu 3 kg ci la3 kg.

Dili said...

bebe David, baga tare lapticu', acus pui 100g si trece si icterul :D Si eu sunt sigura ca o sa fie cuminte, are mult calm si dragoste in jur si nu se poate altfel!

Unknown said...

Cu mult calm si multa dragoste, tati zice ca David va trece lejer de 3000g.

adriana said...

astepatm duminica sa vedem ce v-a spus cantarul

Rox said...

Natura a facut ca laptele matern sa iasa din sani si sa fie supt de copil,a fost dat la temperatura preferata de copil.

Si daca nu ia 100 g pana duminica ce se intampla?

Copilul stie ce si cum, daca e pus la san isi ia el cat doreste, nu cat doreste pediatra.Marimea stomacului lui e foarte mica asa ca mari pretentii nu sunt in primele saptamani.
Icterul si anestezia de la cezariana il impiedica in primele zile sa suga, mai mult doarme.El suge cat are nevoie, nu cat doreste parintele sau medicul.

Iar imbaiatul in ceai de musetel aduce ceva in plus?Are vreun avantaj pentru copil?

Sa va traiasca minunile!

Unknown said...

Rox: nu se intampla nimic grav daca baietelul nu ia in greutate asa cum ne-a spus pediatra. Doar ca este un pic cam micut si si noi ca parinti ne dorim sa il vedem cum creste si se dezvolta.

Laptele matern iese din sani la temperatura corpului, dar un lapte cald poate fi antispasmic. Ca si insamantarea in vitro, nu vine pur si simplu de la natura, dar ajuta.

Ceaiul de musetel este calmant, asa ca la baie el ii mangaie pielea bebelusului si o relaxeaza.

David a fost nascut natural, fara cezariana si fara epidurala.

Si inchei apoteotic multumindu-ti pentru comentariu si pentru urarile de bine.

Rox said...

Ah, am inteles eu gresit, faza cu cezariana!Mii de scuze!
Apai, daca e nascut natural si mai bine, lasati-l sa evolueze natural. Stie el bine, numa' voi sa-l ascultati!
Cat timp suge lapte matern si e sanatos nu are de ce sa nu creasca.
Succes!