Sunday, July 26, 2009

Despre nimic si totusi despre toate

Maine David are zece zile. Care au trecut ca o clipa, totusi suficient timp pentru ca eu sa reusesc sa imi dau seama ce fain este sa fii tatic de doi baietei. Sunt mandru ca un paun. Mi se pare ca lumea se uita la mine si isi zice: iata-l pe tatal celor doi baieti!

Nu stiu daca are legatura cu zodia (eu nu prea cred in zodii, sau mai bine spus in horoscop), dar si David este la fel de cuminte ca Matei. Atata vreme cat mananca (si mananca bine) e curat, e mangaiat, el doar doarme. Ca un motanel, mai mult de 20 de ore din 24.

Astazi am fugit cu Catrinel pana la biserica si unul din preotii nostri de suflet i-a citit molifta. Credinta zice ca doar dupa molifta mamica poate sa iasa din casa. Probabil ca noi am fi iesit si fara aceasta dezlegare, dar preferam asa pentru ca daca le punem pe toate cap la cap suntem atat de binecuvantati in ceea ce priveste tot ce avem, incat suntem convinsi ca acestea ne-au fost daruite si prin aportul unei forte divine pe care trebuie sa o respectam. Si m-am simtit fericit sa fiu felicitat de domnul parinte, care ne-a spus ca asa ii sta bine unei familii, cu cel putin doi copii si parinti tineri.

Asa ca ajung sa scriu si pe blog ceea ce am le-am spus celor dragi care ne intrebau cum suntem: David a venit in pace si sanatate, la noi in camin e liniste si calm iar acest lucru se reflecta si in cumintenia baietilor. Matei este foarte grijuliu cu David, iar la cel mai mic scancet al micutului, ne roaga sau pe mine sau pe mama lui sa il luam in brate pe David si sa nu il lasam sa planga.

Pai avandu-le pe toate astea, lumea iti e tot mai draga iar cheful de viata nu are limite.

6 comments:

Dili said...

Bravo pentru molifta, acum parca va vad cu caruciorul mandri prin parc si cu Mateila pe post de frate mai mare :D.
Sincer felicitari, nu stiu cum va descurcati cu ambii copii si treburile casei/ curat/ ordine/ mancare pentru Matei/ plimbat, probabil fiindca doarme asa frumos bebe mic e timp si pentru altele, refacere rapida si nota 10 mamicii! Tineti-o tot asa!!!

adriana said...

fericitilor!

adriana said...

1. Fericit barbatul, care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut;
2. Ci in legea Domnului e voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea.
3. Si va fi ca un pom rasadit langa izvoarele apelor, care rodul sau va da la vremea sa si frunza lui nu va cadea si toate cate va face vor spori.
4. Nu sunt asa necredinciosii, nu sunt asa ! Ci ca praful, ce-l spulbera vantul de pe fata pamantului.
5. De aceea nu se vor ridica necredinciosii la judecata, nici pacatosii in sfatul dreptilor.
6. Ca stie Domnul calea dreptilor, iar calea necredinciosilor va pieri.

adriana said...

am uitat sa scriu de unde am preluat...psalmul 1 al Proorocului David...il recitesc mereu cu aceeasi emotie pe care am simtit-o la prima lectura...Dumnezeu Sa va tina pe bratele Sale mereu...sunt convinsa ca va rugati si voi dar sa stiti ca si in rugaciunile mele, frumoasa voastra famile este pomenita.Doamne ajuta1

Unknown said...

@Adriana: sa stii ca inseamna foarte mult pentru noi cuvintele tale. Fara a exagera, nu ti se intampla in fiecare zi sa iti spuna cineva ca ai o familie frumoasa pomenita in rugaciunile cuiva.

adriana said...

@draga Catrinel, felicitari pentru modul tau de a fi...din cele scrise de sotul tau, cu toate ca in prim plan sunt baietii vostri, se distinge foarte clar dragostea ce ti-o poarta...si cand un barbat isi iubeste in asa fel sotia, meritul este in mare masura al sotiei... iti doresc sa nu pierzi intelepciunea de care dai dovada acum si sa fiti pana la adanci batranete o familie fericita...chiar daca viatza nu e mereu roz, fericirea poate sa apara in orice moment chiar si atunci cand sunt situatii de criza...va doresc cat mai putine asemenea situatii si putere de a le depasi mereu si de a va bucura de regasirea clipelor fericite...numai bine si rabdare in toate...banuiesc ca acum cu doi baieti mici in casa, e mare nevoie de rabdare