Thursday, July 30, 2009

Prima baita a lui David

Azi i-am facut prima baita din viata lui David. Ieri dupamasa eram cu Matei pe-afara si am primit un telefon de la Catrinel, care imi spunea ca i-a picat buricul lui David. Asa ca de-acum avem unda verde la baita pentru micut.

Cu Matei am cerut ajutorul unei asistente de la maternitate, care a fost suficient de draguta sa vina acasa si sa ne arate cum sa il tinem pe bebe atunci cand il imbaiem. Tot ea ne-a invatat ca primele x bai sa i le facem in ceai de musetel. De-atunci, pentru noi, ceaiul de musetel miroase a baie de bebe.

Profitand de faptul ca Matei era plecat la tenis cu mama lui Catrinel, am desfacut pachetelul de ceaiuri de musetel plin de pliculete care nu vor pupa niciodata cana, am pus o oala mare la foc si cu trei pliculete, am pregatit fiertura care sa ii mangaie pielea lui David.

Mai mult sau mai putin indemanatici, am reluat o activitate pe care o abandonasem de ceva timp, aceea de a conlucra in timpul baitei administrate copilasului. Matei de multa vreme este independent la baie, are nevoie doar de cineva sa il spele si sa se lase stropit din cap pana in picioare. Nici nu vreau sa ma gandesc la stropii care vor sari atunci cand cei doi baietei vor ajunge sa faca baie impreuna.

Davidutul a fost foarte cuminte la baie si i-a placut mangaierea apei. Poate ca i-a adus aminte de vremurile cand plutea in lichidul amiotic. Sau poate la toti copiii le place apa si baita. Noua ne-a placut la toti trei. Mai vrem!

6 comments:

Dili said...

Ooo, mai nu vreau sa va periez dar chiar arata mai mare Davidut!!!! Are o figura foarte expresiva si o privire cuceritoare!! Serios!!!
Bravo pentru baita! Noi am spalat bebele de cand s-a nascut in cadita indiferent de buric, apoi il uscam bine, dar unii doctori stiu ca recomanda sa nu se faca baita totala. Sa vezi de-acum ce balaceala... si ce dreptate ai cu dezmatul din cada, sare apa un metru in sus cand se stropesc piticii :-)

adriana said...

baita placuta...se vede ca nu il deranjeaza apa...sau e doar pentru poza figura asta?...spor la toate activitatile si post cu folos daca tineti

Rox said...

Mai, dar, ce tata implicat!
Sa ia si altii exemplu!

Unknown said...

@Rox: multumesc de laude! Imi place sa ma implic, mai ales ca atunci cand sunt foarte micuti rolul covarsitor este al mamei. Asa ca baita este o "scuza" excelenta sa fiu alaturi de David.

Unknown said...

Nu il deranjeaza apa, ba din contra chiar daca ii e fomita (baia i-o facem inainte ca el sa manance), cand simte mangaierea apei caldute nu mai protesteaza ci sta cuminte, precum in poza.

Unknown said...

@Dilimache: nu ne periezi, zi-ne ca ne place. Tuturor ne place sa primim laude, care mai de care.