Wednesday, July 8, 2009

Sunt cel mai bogat om din lume

Am descoperit in mai multe surse (1, 2, 3) ca femeile bogate nasc mai multi baieti decat fete. Habar nu am daca este adevarat, deoarece in general am dubii atunci cand citesc tot felul de studii fara o sursa foarte exacta. Ca si in reclama la Colgate care e recomandata de Asociatia Medicilor Stomatologi. De fapt aceasta asociatie este formata tocmai de catre Colgate.

In fine, sa revin la rezultatele studiului de care pomeneam mai sus. Studiul e facut in America, pe un esantion de 50 de milioane de persoane (adica aproape o patrime din populatia SUA, deci nu vreau sa ma gandesc la costuri). Pe de alta parte, justificarea rezultatului pe care il invoca cercetatorii este ca "femeile sînt mai puternice decît bărbaţii, deci, potrivit teoriei evoluţioniste, femeile care trăiesc în comunităţi sărace sînt predispuse la a da naştere la fete care să asigure supravieţuirea familiei, pentru că bărbaţii riscă să moară mai tineri ." OK, motivul asta ar fi valabil daca cercetarea s-ar fi facut candva in evul mediu, cand in comunitatile sarace femeile erau nevoite sa asigure supravietuirea familiei, dar nicidecum in era actuala, cand America are una din cele mai mari sperante de viata atat la barbati cat si la femei.

O alta intrebare care imi vine in minte este: reciproca este adevarata? Adica daca ai doar baieti, inseamna ca faci parte dintr-o familie instarita, sau macar ca nevasta-ta traieste cu senzatia ca face parte dintr-o familie bogata. Daca reciproca este adevarata, inseamna ca a mea Catrinel traieste cu impresia ca face parte dintr-o familie bogata. Astfel se adevereste si faptul ca daca la nunta ploua, inseamna ca proaspatul cuplu va avea o viata imbelsugata cu multi copii si cu multi bani. La noi la nunta a plouat in continuu!

Cred ca totul se reduce la perceptie. Pentru ca din punctul meu de vedere, eu sunt cel mai bogat om din lume, si asta nu numai la figurat.

PS: Alt rezultat al proiectului Ce faci? vine din partea unei femei de 28-30 de ani, si el este: "Ma dau cu capul de pereti - sunt la servici".

4 comments:

alina said...

He he, ce m-a distrat postul asta! :)
Toti parintii sunt bogati, spiritual si emotional. Material?? As zice, asa, la prima vedere, ca majoritatea familiilor cu odrasle de sex masculin pe care le cunosc, sunt cel mult cu venituri medii. :)

Mircy said...

Ce faci?
--
- serus, ia pe la servici
- bine, muncesc
- lucrez]
- iaca, pe la servici, da nu exagerez
- incalzesc cevade papa
- da uite pe acasa pe la a mei in satu-mare, imi fac bagajele ca maine ma intorc in cj, si ii port de grija la caine... bine in general
- tocmai m-am vaccinat
- inca la lucru, ca am ajuns mai tarziu azi

Unknown said...

@alina: da, dar veniturile acestea medii le au doar un procent de 20-30% din populatie. Oricum, asa dupa cum ziceam si eu, cred ca are legatura mai degraba cu cromozomii decat cu banii.

Unknown said...

@Mircy: merci de lista de raspunsuri. Cred ca eu am inceput sa ma concentrez doar pe raspunsurile negative care sa imi justifice articolul :)