Monday, August 17, 2009

10 motive sa cumperi copilului bratara de aur

Intr-o inspiratie de moment, m-am gandit sa insirui 10 motive cele mai importante pentru care sa ii cumperi copilului tau bratara de aur.

Aaaa primul motiv ar fi... ma duc sa beau un pahar cu apa si il scriu cand ma intorc la tastatura. Fiind primul motiv, el trebuie sa fie evident si important. Pana ma intorc, numara pana la 10!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

OK! M-am intors. Cu forte proaspete si racorit, pregatit sa astern motivul capital pentu care copilul tau de vreo trei ani merita o bratara de aur scumpa si sclipitoare. Esti gata sa afli?

De fapt de ce sa incep cu primul motiv? Nu as putea, oare sa incep cu al doilea? Sau chiar al treilea?

M-ai prins! Sunt total nepregatit sa raspund la aceasta intrebare. Am vazut de mai multe ori copilasi purtand aceste bijuterii (gen bratara sau lantuc la gat) si de atunci tot incerc sa gasesc macar un motiv pertinent la intrebarea: De ce sa ii cumperi copilului tau o bratara de aur?

Ah si dupa aceasta paranteza mi-a venit raspunsul. Poate ca nu am 10 motive, dar cateva tot am:
  1. in primul rand doresti sa il pui in pericol pe micut. In parculet, la plimbare, la joaca sau la gradinita, manuta lui va deveni atentia unui doritor de prada usoara dispus oricand sa il jefuiasca pe juniorul tau.
  2. mai apoi, doresti sa arati cat esti tu de bogat.
  3. in al treilea rand ai constatat ca o mica bijuterie de acest gen arata faptul ca faci parte dintr-o clasa sociala superioara.
  4. impune respect din partea semenilor
  5. arata frumos pe mana frumoasa a frumosului odor
  6. copilul devine o bijuterie care poarta o bijuterie.
Si gata. Nu mai am alte motive. Cel putin deocamdata. Trebuie sa ma opresc din scris ca sa caut pe net ceva bratara faina pentru copil.

9 comments:

Ralu' said...

Hai ca-ti mai dau eu un motiv: sa se poata curenta mai usor :(( (stiu un caz, un baietel care a reusit sa se curenteze, cu toate prizele din casa asigurate; a tras destul de multa vreme cu cicatricea, dar putea sa fie rau de tot)

Ralu' said...

Si sa-ti mai spun: sa-l inveti de mic sa aprecieze bunurile materiale si sa fie mai preocupat de ce are in loc de ce este. :D

Andreea said...

eu personal nu i-as pune copilului nici o bijuterie, nici la mana, nici la gat, nici la picior...si cu atat mai putin cu cat e baiat...nu stiu, nu mi se pare mie in regula...mi se pare 'kitschos'... ca sa nu zic(fara sa ofensez)de-a dreptu' 'manelistic'...:)

Unknown said...

manelistic:)))))
habar nu am ce o fi in capul unora... este ultimul lucru de care are nevoie un copil.
Bratara!:)))))))))))
cred ca daca ma apuc sa scriu nu ma opresc prea curand... asa ca... mai bine ofera copilului dragoste . atentie non stop si va fiiiiiii cuuuuu mult mai castigat in viata!
superba postarea ta!
sa ma anunti cand ai gasit bratara:)))))))

Rox said...

S-a inlocuit ata rosie cu bratara de aur?
Sau se pun una peste alta?

Urat obicei!

Mircy said...

Articole ca acesta ma fac sa ma gandesc ce s-a intamplat cu Jurnalul unui tatic...

Spuneai la un moment dat ca promiti sa mentii ritmul de 3 articole de saptamana. Calin, nu te pune nimeni sa-ti faci norma. Scrie frumos, cum scriai acum 6 luni. Ai avut articole memorabile si mai vreau.

Cat despre bratara, mai incolo. Ca argument iti dau raspuns la titlul tau recent "Nu astepta". Eu zic "Nu te grabi".

Mircea

Loredana said...

Daca chiar insisti sa ii pui bratara probabail ca nu ai nevoie de motive, dar, din ce am vazut la prieteni, (noi ne-am multumit sa torturam fetita doar cu cerceii) bratara se poarta doar cand e foarte mic , ca apoi cand merge la gradinita se aplica motivul tau nr 1 si inca un motiv in plus acela de a se accidenta, sa se agate bratara prin cine stie ce lucruri.

Unknown said...

Un articol catalogat ca si slab de catre unii dintre cititori, a atras totusi destul de multe comentarii. Spre deosebire de obiceiul meu de pana acum, nu voi raspunde punctual la fiecare comentariu. Le voi multumi tuturor, si ma voi lega de comentariul de la Mircy. Accept cu ambii obraji critica primita pentru ca aceste este un articol care incalca unul din principiile blogului, acela de a nu scrie despre evident.

Lada cu minuni said...

Uf, noi am primit una, dar nu i-am pus-o niciodata. N-am avut puterea. Si nici nu cred ca voi avea, din cauza motivelor expuse de tine.