Sunday, August 23, 2009

Blogul unui fericit

A fost odata ca nicio data un tatic. Pe acest tatic il cheama Calin si are o viata de invidiat. Are toate ingredientele unei vieti fericite, care graviteaza in jurul unui nucleu de unde izvoraste energie suficienta pentru un Big Bang: o familie excelenta formata alaturi de partenerul perfect pentru el, care i-a daruit doi baietei minunati, frumosi, cuminti, ca iti vine sa te prapadesti dupa ei. Cand familia lui Calin merge prin supermarketuri, nu sunt putine privirile care se intorc dupa ei. Calin jubileaza in sinea sa si ii vine sa rada pur si simplu in gura mare. Dar rade numai cu fata. Poate de aia se intorc asa de multe capete, e greu sa ignore aura celui care rade cu fata.

Nu e de mirare faptul ca taticul Calin incepe sa se simta centrul universului, cel Ales, pentru ca le are pe toate. Si este multumitor, cel putin in sinea lui daca nu fatis. Si pentru ca taticul fericit dorea sa impartaseasc lumii intregi acest sentiment si pentru ca dorea sa retraiasca peste ani acest sentiment, el a pornit sa scrie un blog.

Azi blogul lui Calin ajunge la articolul cu numarul 200. 200 de tentative de a descrie indescriptibilul, de a imortaliza efemerul. 200 de incercari de a spune lumii intregi ca e excelent sa ai copii, sa ai familia ca si prioritatea numarul unu in viata. Cand isi vede familia, se incarca de energie, cu dragoste si cu mandrie.

Calin are doua vesti pentru oricine citeste aceste randuri. O veste buna si una rea. Incepe cu vestea rea: avem o singura viata!

Continua cu vestea buna: avem aceasta sansa de la Doamne Doamne, si tebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa ne bucuram de ea. Cred ca nimeni nu va spune pe patul de moarte: "Imi pare rau ca nu am petrecut mai mult timp la birou". Eventual va spune: imi pare rau ca nu am calatorit mai mult, ca nu am cantat mai mult, ca nu am imbratisat mai mult, ca nu am zambit mai mult, ca nu am petrecut mai mult timp alaturi de familie, de cei dragi, de cei importanti cu adevarat.

Calin incheie articolul ca are de imbratisat pe cineva drag.

8 comments:

adriana said...

LA MULTE ARTICOLE...

Mircy said...

Wow! Asa da!

Unknown said...

Merci, Adriana. Merci, Mircy.

Anonymous said...

Calin chiar e un fericit! Ii doresc sa ramana asa si sa aiba grija sa pastreze privirile spre ei, cei fericiti! Sa nu uite sa imbratiseze!

Dili said...

Fiind fericit si stiind sa ne arati asta, ne dai cel putin o mica parte din fericirea ta. Bravo!!!

Unknown said...

@Gratiela: si eu imi doresc ca lucrurile sa ramana asa, pentru ca imi este foarte bine.

Unknown said...

@DiliMache: daca voi simtiti ca primiti un pic de fericire, eu sunt incantat.

Andreea said...

minunat...atat... sa stii ca la fel simtim si noi, si n-am schimba locul cu nimeni altcineva, pentru nimic in lume...:)