Sunday, August 9, 2009

Parinte, nu astepta!

Nu astepta sa se nasca odata copilul! Bucura-te de perioada in care mamica e gravida si mai ales profita pentru a ajunge in fata la coada la paine.

Nu astepta sa treaca odata perioada in care micutul face colici! Bucura-te de faptul ca el doarme douazeci de ore din douazeci si patru.

Nu astepta sa treaca odata momentele in care doar sta in fundic si nu incepe sa se taraie sau sa umble. Bucura-te ca sta acolo unde il pui si mai ai momente de tihna in care nu trebuie sa alergi tot timpul dupa el.

Nu astepta sa treaca odata momentele in care inca nu vorbeste. Bucura-te si distreaza-te de creativitatea lui de a gasi modalitati in care sa comunice cu tine prin gesturi sau sunete nearticulate si fii creativ alaturi de el.

Nu astepta sa treaca odata momentele in care inca sta acasa si nu merge la gradinita. Bucura-te de faptul ca nu trebuie sa tragi de el in fiecare dimineata sa se trezeasca.

Nu astepta sa mearga odata la scoala.

Nu astepta sa fie odata major.

Nu asptepta...

Nu astepta sa se intample ceva pentru a fi fericit, ci bucura-te de fiecare moment. Fericirea inseamna sa te bucuri de drum, fara sa iti verifici non-stop ceasul si sa te intrebi cat mai este pana la destinatie. Bucura-te alaturi de copii, pentru ca zilele sunt lungi, dar anii trec repede.

4 comments:

Miutza said...

Foarte adevarat! sunt atatea mici bucurii care ne fac viata atat de frumoasa zi de zi, e pacat sa le pierdem asteptand urmatoarea etapa in dezvoltarea copilului, urmatoarea marire de salariu sau sa ne mutam intr-o casa mai mare...

adriana said...

frumos spus

Unknown said...

@Miutza: majoritatea dintre noi functionam dupa sistemul ca esti fericit daca se intampla ceva. Abia astepti sa treaca ziua de luni ca e prima dupa weekend. Eu nu astept.

Unknown said...

Merci, adriana.