Thursday, August 13, 2009

Regasirea somnului dupa venirea lui bebe

Un fenomen foarte ciudat a inceput sa aiba loc: desi Matei dormea toata noaptea, fara sa manance, inca de la varsta de 3 luni, dupa ce m-am mutat sa dorm cu el in camera, a inceput sa se trezeasca in timpul noptii. El care nu facea acest lucru, a inceput sa imi ceara lapte pe la 2 noaptea si pe la 5-6 dimineata. Ca un bebelus veritabil, incepea sa se agite in timpul noptii, singura diferenta fiind aceea ca eu nu banuiam ca el vrea lapte, ci stiam sigur pentru ca striga: "apte, apte!"

Eu, cel care nu si-a schimbat obiceiurile de somn dupa venirea lui Matei pe lume, am facut-o din cauza lui Matei, dar doar dupa aparitia lui David in familie.

Noroc ca solutia nu a intarziat sa apara: am renuntat sa mai dorm noptile la Matei in camera si m-am mutat cu somnul pe canapea, in living. Miscare geniala, pentru ca reusesc sa dorm de seara pana dimineata, iar Matei, ca prin minune, avand in vedere ca nu ma mai vede pe canapeaua din camera lui, nu se apuca sa solicite cu vehementa lapte.

E mai bine asa. Mateiul era obisnuit sa doarma singur in camera lui si brusc s-a trezit cu mine pe capul lui. Asa ca nu e de mirare ca a inceput sa imi ceara tot felul, printre care sa ii dau lapte la tot felul de ore ciudate din noapte, sau sa il pun pe olita la 6 dimineata, cand eu as mai fi dormit un pic.

Acum apare intrebarea la ce varsta il vom trimite pe David sa doarma impreuna cu Matei in aceeasi camera, iar eu sa revin in dormitorul conjugal?


4 comments:

alina said...

Tu dormi singur din ratiuni de lipsa spatiu sau doar ca sa te odihnesti mai bine?
Noi am mutat fetele impreuna la 3 ani si-un pic cea mare si 1 an si-un pic mijlocia, a functionat perfect, doar ca nu toti copiii sunt la fel.
Bafta oricum si somn cat mai mult, tuturor, nimic nu e mai rau decat sleep deprivation!

Andreea said...

haha...buna intrebare, tati...cred ca acelasi lucru se intreaba si tati al nostru, singura diferenta e ca noi avem doar una bucata copil...dar ne sta gandul si la al doilea...:))

Unknown said...

@Alina: Dorm singur ca sa ma odihnesc mai bine. Mami si cu David au rutina loc nocturna iar eu nu prea am cu ce sa ajut. Asa ca am preferat sa parasesc spatiul conjugal, in cautarea unui somn mai bun.

Unknown said...

@Andreea: de la gand la fapte. Mult succes!