Sunday, September 6, 2009

Viata la tara

Copiii de azi sunt diferiti de copiii de ieri. Adica de parintii lor. Acum totul este influentat de era tehnologieii, de viteza, de contratimp.

Ambele cupluri de bunici ai baieteilor nostri sunt din Cluj. E drept ca unii stau la casa iar unii stau la bloc, dar asta totusi nu suplineste faptul ca baieteii nostri nu au bunici la tara, asa cum am avut majoritatea dintre noi.

Din fericire, pentru familia noastra, exista solutia pentru aceasta situatie. Noi ne dorim ca juniorii nostri sa stie ce este natura, ce este verdeata, aerul curat, animalele, sau intr-un cuvant: viata la tara. Scenariul perfect: Catrinel are o matusa care are o casa la tara, la 40-45 de minute de mers cu masina, cu toate conditiile necesare (baie in casa, apa calda, curent, etc), curat, o curte imensa plina de iarba verde, fara animale care sa faca mizerie sau miros! Asa ca nu e de mirare ca fiind in concediu, l-am luat pe Mateila si ne-am dus la tara.

Intr-o singura zi Matei a mancat: zmeura, mere, ceapa, pere, porumb copt in jar, morcov, rosii, ardei, prune. Toate culese din gradina, organice, nestropite. Iar partea cea buna este ca Matei le recunoaste pe toate. Nu pe masa, ci direct in gradina. Ar trebui sa fie trist faptul ca un tatic se bucura pentru faptul ca baietelul lui recunoaste niste plante pe care alti copii de pe vremuri le stiau de cand lumea. Iata insa ca viata la oras, la bloc, la asfalt, ii indeparteaza pe micuti de natura, asa ca eu ma bucur de faptul ca putem sa ii redam copilului firescul.

Matei mancad morcov din gradinaMatei asteptand ciurda de la pascutMatei asistand la mulsul vacii:Matei culegand rosii pentru micul dejun:Taranul Matei:

2 comments:

Andreea said...

Calin,

Eu nu apreciam faptul ca bunicii mei sunt la tara pana nu a aparut Matei al nostru. Si imi dau seama ca suntem norocosi ca ii vom putea arata plante si animale pe viu si nu doar in pagini de carti.

Andreea

Irina said...

intrebarea e cine va face lucrurile astea pentru nepotii nostri