Wednesday, October 7, 2009

Timpul trece mai repede cand vine al doilea copil

Trecerea timpului este o chestie de perceptie a fiecaruia. Acest lucru il arata si studiile, dar il simtim si fiecare dintre noi pe pielea noastra.

La venirea primului copil, ochii familiei stau pe boboloata plina de viata, urmarind fiecare respiratie, fiecare gest, fiecare sunet. Progresele sunt clar marcate, tot arborele genealogic stie fiecare gram in plus sau in minus pe care il are copilul.

Urmarirea evolutiei celui de-al doilea este parca diferita. Nu vreau sa spun ca nu beneficiaza de aceiasi ochi care se holbeaza plini de dragoste la cum creste bebe. Vreau sa spun ca in timp ce ne jucam cu cel mare, in timp cei ii facem baita lui cel mare, cel mic creste acolo undeva pe fundal, facandu-si datoria de a se dezvolta cu fiecare somn profund, cu fiecare suta de grame de lapte.

Copiii sunt diferiti si cresc in ritmuri diferite. Dragostea cu care noi ii inconjuram este nelimitata, asa ca nu trebuie sa ne impartim inima in doua. Ea si-a dublat capacitatea de a iubi de la primul tipat al celui de-al doilea copilas. Daca nu chiar de dinainte, de pe vremea cand statea in burtica. Sau poate ca dintotdeauna.

Timpul trece repede si viata mea la fel. Dar faptul ca toate se intampla asa de repede reprezinta semnul faptului ca am o viata excelenta, de care ma bucur nespus. Daca aveam o viata plictisitoare, sigur mi se parea ca ea trece greu. Macar asa trece repede si fain.

1 comment:

Dili said...

Eu zilnic incerc sa prind timpul asta naravas de mantia lui fermecata si sa-l mai opresc putin, dar degeaba. Chiar ieri priveam cu tati la cel doua sufletele ale noastre si ne minunam cum e au aparut ei in viata noastra si cum de au crescut atat de repede, fara ca noi sa ne dumirim.
Ai dreptate, seamana cu un carusel in care, daca se inmultesc ocupantii scaunelului numit "familie", forta centrifuga actioneaza mai puternic si totul se invarte mai repede. Nu ne ramane decat sa ne bucuram in fiecare clipa si sa realizam ceea ce avem. Si sper sa stim sa o facem cu prisosinta!