Sunday, October 25, 2009

Toamna e frumoasa

Vara a trecut si ne amintim cu placere de faptul ca ne prindea ora 10 seara prin parculet, surprinsi fiind de faptul ca este asa de tarziu si totusi lumina. Dupa acest sfarsit de saptamana, avand in vedere ca am si dat ceasul o ora inapoi, parca suntem si mai nostalgici dupa vremurile insorite si vegetatia inverzita.

Cu toate acestea, timpul curge peste noi si atata vreme cat locuim in aceasta zona a lumii, trebuie sa trecem prin fiecare anotimp in parte, asa cum a fost lasat el de Dumnezeu. In aceste conditii, nu ne ramane decat sa ne bucuram de partile bune ale fiecarei perioade. In loc sa ne plangem de mila ca vin toamna si iarna peste noi, iesim in intampinarea lor si cautam sa le descoperim farmecul.

Vremea buna din acest sfarsit de saptamana ne-a ajutat tare mult sa resimtim bucuriile toamnei. Altfel spus, castane prajite, dovleac copt, struguri, nuci, frunze de toate culorile, soare care mangaie si nu arde. Am fost la tara si ne-am bucurat de timpul cald si de faptul ca ne-am putut tranti in iarba, scaldati in soare si nederanjati de gazele care deja s-au pus pe hibernat. Am alergat in maneca scurta si am adunat frunze.

No comments: