Monday, November 2, 2009

Baieteii mei frumosi

A trecut si luna octombrie si boboceii mei au mai crescut un pic. Mai evident este progresul lui David.

Conform teoriei copilasii de trei luni ganguresc cand sunt fericiti, isi aduc mainile impreuna, zambesc spontan, urmaresc miscarea unui obiect aflat la 25 cm, pe orizontala, 180 de grade. David le face pe toate cele de mai sus. In acelasi timp, e posibil ca bebelusii de trei luni sa isi tina capul drept atunci cand sunt pusi pe burtica (David o face), sa se intoarca de pe spate pe burta (David nu o face inca), sa observe obiecte mici cat o stafida (David o face), sa se intinda dupa un obiect, jucarie si sa il prinda cu varful degetelor (David o face), sa se intoarca in sensul din care se aude o voce (nu am observat sa o faca), sa zica aa-guuu (David o face) si sa scoata sunete umede cu buzele (David o face).

Matei creste si el, dar progresul este evident in ceea ce priveste vocabularul lui, expresivitatea, modul in care leaga cuvintele, faptul ca a introdus si prepozitii si conjunctii in conversatia pe care o face. Vorbeste non-stop, e un simpatic si jumatate. Zilele trecute, intr-o dimineata, Catrinel s-a mirat cu voce tare ce mare este caca pe care Matei l-a lasat in olita. Moment in care Matei exclama: "Mama mia!" Bineinteles ca ne-am distrat copios pe seama lui si am inceput ziua cu un mare ha.

3 comments:

Dili said...

Mama mia ce au crescut! Hih am plagiat pe cineva... pe bune la amandoi se vede, dar David parca e alt copil.... unul minunat, desigur, ca fratiorul lui, mai ales ca sunt imbracati ca niste flacai veritabili :D O sa faca ravagii amandoi :-))

Unknown said...

@Dilimache: Deja fac ravagii amandoi, in sufletele noastre.

adriana said...

ce baieti mari...mi-am amintit ca am si eu pe tocul de la dormitor, cu creionul trei semne...un Matei, un Tiberiu si un Mihai...sunt scrijelite acum trei-patru ani...acum doi dintre ei sunt mai inalti decat mine si cel mic vine cu viteza din urma...cum trec centimetrii(pardon, anii)!