Sunday, November 1, 2009

Halloween

Am sarbatorit si noi Halloween-ul. Eu care sunt impotriva americanizarii sarbatorilor romanesti (desi la origini este o sarbatoare celtica), nu pot sa nu acord Halloween-ului calificativul de sarbatoare reusita. Nu partea cu scheleti, paianjeni si fantome, ci partea cu costumatul. Atat la adulti cat si la copii.

Anul acesta ne-am costumat ca o famile asa mai de la tara. Incepand cu David, pe care l-am costumat in mazare. Continuand cu Matei, pe care l-am costumat in dovlecel. Tati a fost vaca familiei, iar mami a fost fermiera.

Ne-am distrat de minune, am facut poze si ne-a fost drag sa ii vedem pe copilasi in costume. Am aprins lumanarele in dovlecei ceramici pe balcon. Am fost pe la bunici in costume sa ii admire pe Pastaie si pe Dovlecel.
E placut sa te distrezi alaturi de copii de sarbatori, fie ele romanesti sau importate. De fapt orice sarbatoare este un prilej de bucurie si rasete daca te lasi prins in hora si redevii creativ ca un copil.
Seara cand am ajuns acasa, am fost nevoit sa ma dau cu crema pe uger, pentru ca toti copiii (si chiar si adultii) m-au tras de el.
6 comments:

Unknown said...

Super tari pozele-cele cu copii dragalase,cele cu ditamai omul mare costumat in vaca ,mai mult decat amuzante.

Unknown said...

@Monica: Merci de apreciere. Ma bucur ca le gasesti amuzante. Noi ne-am distrat pe cinste!

adriana said...

sunteti tare frumusei...mamica ce costum a purtat?...pana acum primul in top e David...pardon, Pastaie!...dar nici voi nu sunteti departe de podium...am eu o preferinta pentru verde, asta ma face sa fiu un pic partinitoare...astept sa vad si costumul sotiei tale si poate refacem clasamentul

Unknown said...

@adriana: mamica s-a eschivat nitel, ea imbracandu-se in fermiera care avea grija de pastai, dovlecei si cireada. Adica a fost asa un pic mai in tzivil imbracata, cu o usoara tenta de cowboyitza sau cowwomanitza.

Anonymous said...

Intrebare pt. "Mr. Cow": De unde cumperi costumele? Ca as fi si eu interesata.

Unknown said...

@Iris din partea lui Mr. Cow: diferite costume au proveniente diferite. Spre exemplu dovlecelul ni l-a adus cineva din Londra. Pastaia l-a facut o matusa pentru un alt nepotel. etc. Am mai vazut (si achizitionat in perspectiva gradinitei) tot felul de costume faine pe la second handuri. Oamenii le fac, copiii le poarta, dupa care nu mai au nevoie de ele si le instraineaza la preturi modice.