Sunday, November 22, 2009

Cresa

Acest sfarsit de saptamana care tocmai a trecut a fost unul cu o insemnatate aparte in familia noastra.

In timpul saptamanii trecute au fost la noi mai multi prieteni care au copilasi mici, chiar mai mici decat David (care a facut 4 luni in 17 noiembrie). Poate ca pentru mamica lui David era clar inca de mai demult faptul ca si cel de-al doile micut al nostru este un baietel foarte cuminte. Zic asta pentru ca faptul ca David se culca fara nici cel mai mic protest la ora 8, a fost apreciata de vizitatorii nostri ca un act de maxima cumintenie.

Pe langa faptul ca se culca foarte cuminte, David doarme linistit pana spre ora sase de dimineata. Acest fapt a fost un argument in plus care a facut ca decizia pe care am luat-o cu Catrinel sa fie foarte fireasca: sa il mutam pe David in camera cu Matei.

Decizia am luat-o undeva vineri, asa ca sambata dimineata, spre marea bucurie a lui Matei, am inceput sa impingem mobile prin casa. Mai exact, am mutat patutul lui David din "dormitorul conjugal" (de unde m-am autoexilat in ultimele 4 luni) in camera lui Matei. Aceasta a devenit acum camera baietilor.

Matei, ca un adevarat frate mai mare, la doar doi ani si doua luni, a fost foarte intelegator, ba chiar bucuros sa il primeasca pe "teritoriul" lui pe David, fratiorul mai mic. Primul somn impreuna a fost cel de-amiaza, sambata. Matei, un pic mai fastacit datorita prezentei lui David, ne-a strigat de cateva ori, a mai cerut laptic, dar pana la urma, pe fondul faptului ca David adormise, a plonjat si el in lumea viselor. Astfel a inceput sirul de dupa-amiezi si nopti pe care fratii Grigorovici le vor petrece impreuna.

Pentru noi ca si parinti, momentul nu a fost lipsit de incarcatura emotionala. Lui Catrinel mai ca ii venea sa planga din cauza faptului ca a pus capat noptilor petrecute impreuna cu cel de-al doilea prunc. Nici nu vreau sa ma gandesc in ce stare de spirit vom fi la nunta baietilor, daca pana si aceasta infima miscare ne-a pus pe ganduri!

Mie mi-a placut foarte mult atmosfera de "cresa" care s-a creat in camera cu doua patuturi, cu cei doi baietei care isi beau lapticul inainte de a merge la culcare.

Urmeaza o perioada de acomodare. Atat pentru David, dar mai ales pentru Matei care de doi ani doarme singur in camera. Dar si pentru mine, care imi schimb locul de somn si spun adio canapelei.

2 comments:

Dili said...

Eii, am crezut ca incepe Mateila cresa :D De fapt chiar e un fel de cresa, dar cu cel mai bun prieten al lui, DDaviducul mic. Felictari pentru curajul vostru si mamei pentru luarea deciziei, stiu sigur ca i e foarte greu... Sa aveti grija fiindca totusi copilasii sunt imprevizibili, si chiar daca Matei e baiat mare sa nu vrea sa-l dadaceasca excesiv pe David sau Doamne fereste sa-i bage in gurita ceva.. de drag, desigur :D (o zic din proprie experienta).
Stiu insa ca sunteti niste parinti tare grijulii asa ca le doresc celor doi cavaleri crestere frumoasa imporeuna si somnic la fel de linistit!

Manu said...

Abia astept sa vin sa le vad camera.... cred ca le place tare mult... ai baieti mari acum.
Luca e incantat de camera lui, insa seara mai vrea sa stau langa el pana adoarme... uneori adorm eu inaintea lui si mi-e greu sa ma duc in camera mea...