Wednesday, November 11, 2009

Cum am devenit noi o familie?

Zilele trecute eram in bucatarie cu Catrinel si imi lanseaza brusc o intrebare pe care mi-am adresat-o si eu deja (retoric pana acum):"Cum am devenit noi o familie?"

Raspunsul nu este foarte usor. Nu in sensul ca am o amnezie si nu imi aduc aminte care au fost pasii care ne-au adus aici. Adica nu cum ne-am cunoscut, cuplat, casatorit, etc.

Intrebarea vrea mai degraba sa sublinieze ca este incredibila experienta prin care trecem. Ca si cum s-ar intreba un cosmonaut: "Cum am ajuns eu sa fiu primul care pune piciorul pe Pluto?" Nu stiu daca senzatia de a fi parinte este similara cu cea de a pune piciorul pe Pluto, dar oricum este ceva deosebit. Sigur sunt mai multi parinti decat pasitori pe Pluto, dar vestea buna este ca pentru fiecare dintre parinti experienta este unica si de neuitat. Totul este sa reusesti sa te bucuri de ea si sorbi toata mierea pe care ti-o poate revela postura de parinte.

Acum am sa va spun un secret. Cei din jurul nostru il cam stiu, dar nu toti l-au constientizat. Secretul este acela ca noi suntem familia perfecta. Buf! Au picat deja vreo doi cititori ai blogului care stateau pe scaune mai subrede. Nu-i nimic, au mai ramas vreo 98 de cititori unici pe zi care au rezistat "modestiei" autorului.
Totul pleaca de la nucleul pe care il formeaza cuplul. In primul rand noi suntem o echipa adevarata, atata tot ca nu avem un sef. Seful nostru care ne dicteaza ce sa facem este viziunea de a avea o viata tihnita si reusita, in buna intelegere cu copiii nostri si cu cei din jur.
S-au vazut multe situatii in care un cuplu are doi baietei. Nu e mare scofala. Biologic vorbind, e chiar usor. Problema este ca armonia in familie sa fie un stil de viata. Armonie in ceea ce priveste toate cele 6 relatii de unu'la'unu care se nasc intr-o famile de patru indivizi, dintre care combinatia de baza este mama-tata.

De ce facem noi o echipa? Avem viziune si valori comune, ne zicem unul altuia ceea ce gandim. Ne ciondanim dar nu o luam personal. De-aici porneste fundatia pe care se construieste totul. Sper sa avem intelepciunea sa dezvoltam ceea ce am construit in ultimii aproape 8 ani, cu precadere energia care o are familia noastra din 2007 incoace, dupa nasterea lui Matei. Cei doi baietei nu fac lucrurile mai usoare, dar le fac mult mai interesante si mai savuroase. Acum cuplul initial nu mai exista solitar si se simte complet doar daca suntem toti patru. Adica familia din intrebarea "Cum am devenit noi o familie?"

No comments: