Sunday, November 15, 2009

Ma indragostesc de David

In acest sfarsit de saptamana m-am "dadificat". Dupa venirea lui David pe lume, diviziunea muncii intre mami si tati inseamna ca mami ii ofera majoritatea timpului si a grijii lui David, iar tati ii oferea majoritatea timpului si atentiei lui Matei.

Ei bine, in ultimele doua zile m-a preocupat Davidutul mai mult ca de obicei. I-am dat de mancare, m-am jucat mai mult cu el. Cu fiecare secunda petrecuta cu el, mi-a fost tot mai drag si imi venea sa il pap cu body cu tot. Dar fara scutece.

Saptamana care vine micutul face patru luni. Deja e maricel, are manute de omulet, nu mai e doar o broscuta. Acesta este unul din motivele pentru care am renuntat la landou si l-am trecut la scoica. In general noi am fost foarte grijulii in legatura cu presiunea pe care o punem pe coloana vertebrala a copiilor. In scoica, David nu mai sta pur si simplu pe spate, ci presiunea greutatii propriului corp este redistribuita mai mult pe fundic si pe umeri.

Pentru ca a crescut, vad pe el mai multa determinare de a face ceva, se joaca si trage de mutzunachi din centrul de activitate. Joi a fost ziua in care s-a rostogolit de pe burtica (capul si-l tine foarte ferm sus) pe spate. Toate acestea m-au incurajat sa il stimulez si mai tare sa se rostogoleasca si sa inceapa sa se intoarca si de pe spate pe burta (ceea ce este mai greu decat invers). Saracii micuti, avand capul asa de mare si de greu, trebuie sa depuna ceva eforturi pentru a putea sa se invarta. Dar dorinta de a progresa, de a creste, de a face mai multe ii determina sa se munceasca pentru a depasi fiecare noua etapa: intors de pe spate pe burta, tarat, mers in patru labe, mers in picioare, vorbit si asa mai departe.

Pe masura ce timpul trece (oh Doamne, cat de repede trece timpul!), interactiunea mea cu David este tot mai extinsa, treptat taticul patrunzand tot mai mult in universul micutului.

No comments: