Friday, November 27, 2009

Sa stea timpul in loc!

Ti s-a intamplat vreodata sa iti doresti ca timpul sa stea in loc? Adica sa fii asa de multumit cu conjunctura actuala, incat sa speri ca acest sentiment ar putea sa tina pe vecie?

Mie mi s-a intamplat. Chiar de multe ori. De multe ori mi-am spus ca as dori ca ceea ce traiesc la un moment dat sa tina la nesfarsit. Cu cat ai de mai multe ori in viata ocazia sa iti zici ca ti-ai dori ca timpul sa stea in loc, cu atat inseamna ca esti mai fericit. Pentru ca atunci cand esti fericit iti doresti sa ramai la nesfarsit in aceasta stare.

Mai intervine un aspect atunci cand suntem in cautarea fericirii. Asa suntem creati, incat sa cautam in permanenta ceva nou care sa ne aduca fericirea. Daca ne dorim foarte mult o anume masina, dupa ce o obtinem, ne simtim fericiti, dar dupa un timp totul se banalizeaza, nevoile noastre evolueaza si ne dorim in permanenta tot altceva care sa ne confere fericirea.

Daca stim sa ne bucuram de viata, fericirea este adusa de insusi drumul in cautarea ei. Totul este sa ne oprim din cand in cand si sa ne lasam cuprinsi de multumirea a ceea ce avem. Un astfel de moment l-am trait zilele trecute, cand pe la unu noaptea m-am dus in camera baieteilor. Amandoi dormeau linistiti, pufaind satisfacuti. Mi-a fost tare drag de ei si de momentele pe care le traiam. Ma uitam cand la David, cand la Matei. As fi prelungit la nesfarsit senzatia care ma invaluia. Era tarziu si trebuia sa merg la culcare pentru ca a doua zi aveam de mers la servici. Asa ca am adormit invaluit intr-un sentiment de implinire, de drag si fericire. Greu de descris si greu de uitat.

1 comment:

Dili said...

Da, nu se descrie acest sentiment si-ti ramane intiparit in suflet. Doar se traieste. Stiu foarte bine cum e, si e... fara cuvinte :-)