Wednesday, December 30, 2009

Cel mai frumos Craciun

Sarbatorile de iarna au fost perfecte. A fost cel mai frumos Craciun din cate reusesc eu sa imi aduc aminte. Poate ca atunci cand eram micut am trait la fel de intens aceste sarbatori, dar din viata "adulta" sigur au fost cele mai faine.

Ingredientele au fost atat de ordin material cat si de ordin spiritual.
Material am avut parte de: bradut frumos impodobit, lumanari, mancare excelenta (am mers pe calitate si nu pe cantitate: aperitive diverse, friptura de curcan cu gutui, tort de casa de branza cu zmeura), si bautura, un DVD cu selectii de colinde romanesti si internationale. Protagonistii am fost noi, familia, 14 invitati (printre care ambele cupluri de bunici, bineninteles) si cel mai indragit personaj al serii: Mos Craciun.

Spiritual am fost inconjurati de cei dragi, de liniste, pace, asa ca nu e de mirare ca magia Craciununul a fost la ea acasa chiar la noi acasa!

Matei a fost siderat in momentul in care Mos Craciun ne-a calcat pragul. Totusi, nu s-a pierdut cu firea (desi isi musca buzele de emotie), nu a plans, ci l-a luat pe Mosu' si l-a condus pe fotoliul de langa bradut, pregatit special pentru el. Copiii au stat pe scaunele (Matei si prietenul lui Can Luka).
Micul David a zambit la toata lumea, si-a supt din cand in cand degetul si a fost deosebit de incantat atunci cand Matei i-a inmanat cadoul primit de la Mosu'.
Desi inconjurat de multi oameni care toti il atinteau cu privirea, camere de luat vederi si aparate foto, in prezenta Somitatii sale Mos Craciun, Mateiasul a recitat "Mos Craciun cu plete dalbe", reusind astfel sa smulga o lacrima, doua, celor mai slabi de inger din publicul spectator (inclusiv subsemnatului).
Dupa ce a impartit darurile frumos impachetate, Mosul a plecat urandu-ne un An Nou cu bine si sfatuindu-ne sa fim cuminti si in anul care vine. Fiecare dintre noi, adulti si copii ne-am promis in sinea noastra ca vom fi cuminti si la anul, ii vom iubi si respecta pe cei din jur, pentru ca ne dorim ca Mosul sa ne laude si sa ne aduca daruri si in 2010.

La Multi Ani!

3 comments:

ILANA ANDREEA said...

La Multi Ani, dragilor! Se citeste pacea si fericirea pe chipurile voastre! SI implinirea! Si dragostea! :) Nu pot decat sa va urez un 2010 asa cum vi-l doriti!

Dili said...

Ce frumos, numai cine are parte de asa ceva stie cum se simte sa fii fericit pe deplin chiar si pentru cateva momente.... La multi ani, sa fiti sanatosi si la fel de puternici!

Unknown said...

Le doresc tuturor sa aiba parte de asa ceva, pentru ca e superb!